TIKS tähistab algavat juubeliaastat peoga Fotografiskas

Kultuuritoimetus
Copy
TIKS
TIKS Foto: MARTIN KOSSESON

Kohalik peosari ja plaadifirma TIKS tähistab tänavu kümnendat tegutsemisaastat. Juubelinumbrile ning kevadele minnakse vastu täna õhtul toimuva peoga Tallinnas, Fotografiskas, kus esinevad TIKSu artistid, sõbrad ja plaadifirma asutajad ise. 14. aprillil kell 22 algaval sündmusel astuvad DJ-puldi taga üles YASMYN, Maris Pihlap, Joshua Stephenz ning Sander Mölder ja Peeter Ehala.

TIKS sai alguse 2012. aasta juunis, mil Tallinna vanalinnas toimus esimene samanimeline pidu. Kohas nimega HOOV astusid plaadimasinate taga üles TIKSu asutajad Sander Mölder ja Peeter Ehala ühes sõpradega ning eesmärk oli mängida õhtu jooksul peamiselt soul-muusikat, mille järgi mõnusalt tiksuda ja ennastunustavalt tantsida.

«Enne pidu polnud konkreetset plaani uue sarjaga alustada, aga nimi tundus sobivat ja tunne oli õige ning sedasi olemegi vaikselt esimesele juubelile vastu astumas,» räägib Peeter Ehala ja tõdeb, et algusaastatel mängisid nende kasuks kindlasti õnnestunud pidude toimumise kuupäevad tol ajal populaarsetes kohtades, mis TIKSu publikule tavaklubide kõrval head alternatiivi pakkusid. «Mingil hetkel hakkasime tegema pigem teisipidi - tutvustama tundmatuid kohti või siis korraldama pidusid hoopiski ootamatutes kohtades, näiteks Kino Kosmoses.»

Lisaks pidude korraldamisele on TIKS viimased neli aastat ka plaadifirmana tegutsenud. «Plaadifirma tekkis pooleldi vajadusest ja pooleldi soovist ning huvist, et kas on võimalik plaadifirmat pidada ja kas vinüülide väljaandmise aeg on taas käes,» räägib Ehala.

Tänaseks on TIKSu leibeli alt näinud ilmavalgust 12 albumit, 6 vinüüli, 2 CD-d ning ports EP-sid ja singleid, mis on pälvinud Eesti Muusikaauhindadel nii nominatsioone kui ka kolm auhinda koju toonud. Ka Maris Pihlap ja YASMYN, kes tänaõhtusel peol muusikat valivad, kuuluvad TIKSu ridadesse.

«Meil on olnud au anda välja Marise ja YASMYNi originaalloomingut, mis ka tänavustel Eesti Muusikaauhindadel nomineeritud olid. Lisaks nende enda loomingule on neil ka väga hea muusikamaitse ja on hea meel, et nad seda Fotografiskas ka teistega jagada saavad».

TIKSu pidu toimub neljapäeval, 14. aprillil algusega kell 22 Tallinnas, Fotografiskas. Õhtu jooksul valivad muusikat Maris Pihlap, YASMYN, Joshua Stephenz, Peeter Ehala ja Sander Mölder. Piletid hinnaga 15€ on saadaval Ticketeris ja kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles