Mustpeade Majas toimub Pille Lille juubeligala

Kultuuritoimetus
Copy
Pille Lill
Pille Lill Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

20. aprillil kell 18 toimub mustpeade majas kontsert «Con Amore», millega muusikute fond PLMF tähistab oma looja ja eestvedaja, ooperilaulja ning kultuuritegelase Pille Lille juubelit.

Pidulikul galakontserdil esinevad lisaks juubilarile sopranid Marion Melnik, Olga Zaitseva ja Lilian Sauvola, mezzosopran Kadi Jürgens, tenor Oliver Kuusik ja bariton Aare Saal. Üles astuvad ka väljapaistvad interpreedid Oksana Sinkova (flööt), Sigrid Kuulmann (viiul), Virgo Veldi (saksofon) ja Neeme Ots (trompet) ning pianistid Marje Lohuaru, Piia Paemurru, Tiina Kärblane, Marko Martin ja Jaan Ots.

«Suur rõõm on olla paljude Eesti tippmuusikutega koos laval», ütleb Pille Lill ja lisab: «Meid kõiki seob armastus muusika vastu, mis aitab üle saada ka elu kõige raskematest olukordadest.»

Kontserdil kõlavad aariad ja duetid kuulsatest ooperitest ja muusikalidest ning teosed heliloojatelt Schubert, Liszt, Morricone, Mouquet, Arban, Ponce jt.

Pille Lille juubeligala plakat
Pille Lille juubeligala plakat Foto: PLMF

Muusikute fond PLMF loodi 2003. aastal missiooniga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on abiks järjepidevalt mitmete Eesti annete käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontsertlavadel, täiendõpet nii eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles