Tartus algavad Supilinna päevad

Kultuuritoimetus
Copy
Supilinna päevade kodukohvikute päev.
Supilinna päevade kodukohvikute päev. Foto: Margus Ansu

Täna algavad Tartus XX Supilinna päevad. Linnaosapäevad algavad esmaspäevase orienteerumisega ning nädala keskel on võimalik osaleda kolmel linnaosa ekskursioonil. Kolmapäeval toimub traditsiooniline Supilinna retk koos Parima maja auhinna üleandmisega. Neljapäeval leiab aset Supilinna fototuur Tõnu Runneli juhendamisel ning reedel tutvustatakse Supilinna kirevat tänavakunsti. Lisaks toimub neljapäeva varahommikul Silver Sepa eestvedamisel Hommikuümin.

Kuupäevadel 20.-24.04 on aadressil Emajõe 3 avatud Supika proovibaar, mille eesmärgiks on katsetada, kuidas baar sobituks tänapäeva Supilinna keskkonda ja kuidas see vastu võetakse. Samuti vaadeldakse, kuidas Supilinna baar mõjutaks kogukonda ja linnaruumi. Proovibaaris on avatud Supilinna fotokonkursi näitus parimatest töödest, samuti on kavas täienev kultuuriprogramm. Baari eestvedajateks on Ula baari seltskond, kellest paljud on ise supilinlased. Info Supika Proovibaari Facebooki lehel.

Laupäevane kiigeplatsipäev koondab endas avatud täikat, tegevustelke, kontserte ning tänavakööki. Kogu perele pakuvad tegevusi Tartu 2024, Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum, Tartu Ülikooli muuseum, Tartu Loodusmaja, Päästeamet, Minikool, Paranduskelder ja Autosert Autokool. Muuhulgas toimub Tartu 2024 telgi juures avalik taime- ja rohevahetus, kus on võimalik rahaliste vahenditeta taimedega kaubelda. Õhtu peaesinejad on Arno Tamm, Jaan Pehk ning ansamblid Chills ja Metsatöll.

Pühapäeval, 24.04 toimub Supilinna avatud hoovide ja kodukohvikute päev. Supilinlased avavad sel päeval linnarahvale oma väravad ja südamed, pakuvad süüa ning tutvustavad supilinna elu-olu. Oma uksed avab linnarahvale ka Tartu Kesklinna kool. Ühes erilises kodukohvikus leiab aset Salalava, kus esineb kuulus Eesti bänd. Salalava koht ning esineja selguvad vahetult enne kohvikupäeva algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles