Kumus näeb rassismiteemalist dokumentaalfilmi

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader filmist «Kuldne maa»
Kaader filmist «Kuldne maa» Foto: Kaader filmist

20. aprillil kell 18 linastub Kumus soomlasest režissööri Inka Achté värske film «Kuldne maa», mida näidatakse Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarjas.

Soomes elav somaallane Mustafe naaseb oma ajaloolisele kodumaale, kui tema suguvõsale kuuluvalt maatükilt leitakse kulda.

Väärtuslikku maatükki tahab ära osta Hiina kaevanduskompanii, aga Mustafe haistab, et pinna all on peidus rohkem, kui hiinlased maksta tahavad. Ta võtab kaasa oma perekonna ja üritab ise kaevandamist alustada, mis ei lähe aga sugugi libedalt. Ka tema Soomes sündinud lastega on probleeme, sest Somaalimaa mahajäämuse ja dogmaatilise usuga on raske harjuda.

Kahe kultuuri vahel kõikuva perekonna kaasahaaravalt inimlik lugu tõstatab ühtlasi suuri globaalseid küsimusi alates Hiina suurenevast majanduslikust mõjust ja lõpetades rassismiga.

«Vaatlev dokumentalistika oma parimal kujul,» kirjutas Soome juhtiv päevaleht Helsingin Sanomat tänavu veebruaris filmi kinolevi alguse puhul.

Helsingi dokumentaalfilmide festivalil DocPoint võitis «Kuldne maa» parima kodumaise filmi eripreemia.

Kolmapäeval, 20. aprillil kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse Tallinna dokumentaalfilmide festivali DocPoint korraldaja Filipp Kruusvall.

Kultuuriteemaliste filmide sarja «Kumu dokumentaal» korraldavad Kumu ja PÖFF. Sissepääs kõigile selle sarja seanssidele on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles