President Karis avab Veneetsia kunstibiennaalil Eesti rahvuspaviljoni

Kultuuritoimetus
Copy
President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Eero Vabamägi

President Alar Karis sõidab koos abikaasa Sirje Karisega täna visiidile Itaaliasse, kus riigipea avab homme 59. Veneetsia kunstibiennaalil Eesti rahvuspaviljoni. Eesti näitus toimub seekord erandina kunstibiennaali südames, kõige külastatavamal näituseala peatänaval Giardinis.

Koos riigipeaga on Eesti paviljoni avamisel kultuuriminister Tiit Terik.

President Karis külastab ka teiste riikide paviljone, biennaali peanäitust Arsenale näitusealal ning Ca'Pesaro moodsa kunsti muuseumit, et arutada koostöövõimalusi Eesti kunstnike tööde väljapanekuks tulevikus.

Eesti paviljon eksponeerib kunstnike Kristina Normani ja Bita Razavi ning kuraatori Corina L. Apostoli koostööprojekti «Orhideliirium. Isu külluse järele», mis põhineb eesti päritolu kunstniku Emilie Rosalie Saali elulool ja teostel.

Hollandi Mondriaani Fond kutsus Eestit külalisena oma näitusega Rietveldi paviljoni, Giardini pargi südamesse. See on paviljonide arvu, ajaloo ja põhinäituse tõttu kõige külastatavam biennaali toimumispaik ning seetõttu on Eestil oodata senisest suuremat tähelepanu.

Eesti riigile on Veneetsia biennaali Eesti paviljon kõige suuremahulisem ja olulisem rahvusvaheline kunstiprojekt. Eesti paviljoni korraldab Sihtasutus Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus ning Eesti osalemist Veneetsia kunstibiennaalil toetab Kultuuriministeerium.

Alates 1895. aastast toimuv Veneetsia kunstibiennaal on vanim ja olulisim rahvusvaheline kaasaegse kunsti sündmus. Eesti on oma paviljoniga osalenud 1997. aastast. Sel korral eksponeeritakse näitusel 1422 kunstiteost 213 kunstnikult 58st riigist.

Riigipea koos abikaasaga jõuab Eestisse tagasi homme hilisõhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles