Lastest rääkiv Eesti film jõuab Tšehhi publiku ette

Kultuuritoimetus
Copy
Lapse nukrus. Kaader filmist «Mia ja Liki»
Lapse nukrus. Kaader filmist «Mia ja Liki» Foto: Kaader filmist

Katrin Tegova filmi «Mia ja Liki» rahvusvaheline esilinastus toimub festivalil Young Film Fest, mis algab 21. aprillil. Prahas aset leidev festival on pühendatud noorte- ja lastefilmidele.

Paralleelselt festivaliga toimuvad Visegardi riikide noorte filmipäevad, mille fookuses on tänavu audiovisuaalse kirjaoskuse olulisuse tõstmine noorte hulgas.

«Mia ja Liki» on suviselt kerge lugu kahest õest, kelle peade kohale sõuavad vanemate lahkumineku tõttu tumedad pilved.

Peeter Sauter on Sirbis kirjutanud filmi kohta nii: «Kirjanduses öeldakse vahel, et tuleb kirjutada teemal, mida tunned ja tead. Katrin Tegova ongi kirjutanud lihtsa, ometi valusa filmikese teemal, mida tajub ja mille on läbi elanud. Ehk on see üks põhjusi, miks on tal õnnestunud jääda lihtsaks ja vältida suuri sõnu või kistud kujundeid.»

«Mia ja Liki» režissöör ja stsenarist on Katrin Tegova («Minu näoga onu», «Kirsitubakas»), operaator Mart Raun, montaažirežissöör Emeri Abel, kunstnik Katrin Sipelgas, helilooja Janek Murd, helirežissöör Gert Mäll, produtsent Maario Masing (Tandem Film). Filmi peaosades on Miriam Mia Maimik ja Liisa-Lotta Vahemets.

Film esilinastus möödunud sügisel festivali PÖFF Shorts rahvuslikus võistlusprogrammis. Eestis saab filmi uuesti näha juba maikuus kinos Artis.

Filmi valmimist on toetanud Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Tartu Filmifond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles