GALERII ⟩ Palamusel anti Tõnis Niinemetsale üle Oskar Lutsu huumoripreemia

Kultuuritoimetus
Copy

Eesti Draamateatri näitlejale Tõnis Niinemetsale anti täna Palamuse rahvamajas üle Oskar Lutsu huumoripreemia. Niinemets on selle auhinna 34. laureaat.

Oskar Lutsu huumoripreemiat annab välja Jõgeva valla asutus Palamuse Kultuur koostöös Jõgeva vallavalitsusega. Laureaadile üle antav summa koguneb suuresti huumorisõprade – üksikisikute ja asutuste-ettevõtete – annetustest. Seepärast on preemiasumma igal aastal erinev. Tänavu saadi kokku 4341,6 eurot.

Jõgeva vallavanem Angela Saksing andis Tõnis Niinemetsale traditsiooniliste kingitustena üle ahjuroobi ja Ene Luik-Mudisti klaastaiese. Ahjuroop läks kohe käiku, sest Niinemets pidi näitama, kuidas tal Tootsi moodi palvetamine välja tuleb. Vallavanem Angela Saksing ja Palamuse muuseumi pedagoog Aili Kalavus «lõid» põlvitava Niinemetsa huumoripreemia laureaadiks.

Oskar Lutsu huumoripreemia antakse nalja kirjutajale või esitajale, kes on eelmisel aastal rahvast enim naerutanud. Tõnis Niinemets on naerutanud rahvast nii teatritükkides, püstijalakomöödiates, kinolinal kui ka teleekraanil.

Peale laureaadi tunnustatakse huumoripreemia üleandmisel ka annetajad. Neile mõeldud tänumeene omanikeks sai tänavu Malle Puusepp. Huumoripreemia üleandmisüritust juhtis ja laureaati küsitles Ivar Vinkmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles