USA industriaalilegend naaseb Tallinna

Kultuuritoimetus
Copy
Bänd HEALTH
Bänd HEALTH Foto: Pressifoto

USAs sündinud kolmeliikmeline bänd HEALTH, kes on populariseerinud noise- ja industrial-muusika massidesse, esineb 27. aprillil Sveta Baaris. Külaliesinejana astub üles Discours Synthétique.

HEALTH lõi laineid 2007. aastal, kui Crystal Castlesiga koos produtseeritud singel «Crimewave» tõi nad esimest korda avalikkuse ette. 15 aastase staažiga bänd on andnud välja neli albumit, neist viimane ehk «Disco4 :: PART II» võtsid kriitikud soojalt vastu, kiitust said nii koostööd Xiu Xiu kui ka 100 Gecsiga.

New York Times on HEALTHi kohta öelnud, et bänd tegutseb 80date art-punk pärandi taaskontekstualiseerimises, mida tehakse värske ambitsiooni ja noorusliku kannatamatusega.

Lisaks omapärasele ja tunnustatud loomingule on HEALTH jõudnud aina kasvava auditooriumini läbi julgete ja põnevate koostööprojektide – bänd on avaldanud loomingut koos nii Nine Inch Nailsi kui ka The Neighbourhoodiga. Lisaks on nad olnud vastutavad või osalised mitmete hittmängude heliribade eest, sh Grand Theft Auto, Max Payne, Cyberpunk 2077 ja Need for Speed.

Külalisesinejana astub üles Viktor Kudryashov oma projekti Discours Synthétiquga, millega ta taasmõtestab lahti Prantsusmaa synth-wave'i lainet, sisestades sinna elemente mürast, art pungist ja teknost, et klassikaliselt külma helipilti kaasajastada.

Kontsert toimub Sveta Baaris 27. aprillil. Viimati esines HEALTH Saku suurhallis koos The Neighbourhoodiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles