Tartu Ülikooli muuseumis toimub Hullu Teadlase sünnipäev

Kultuuritoimetus
Copy
Hull Teadlane
Hull Teadlane Foto: Tartu ülikooli muuseum

1. mail kella 12–15 toimub Tartu Ülikooli muuseumis Hullu Teadlase sünnipäev, mis kannab pealkirja «Reis ümber maailma».

Sünnipäeval saab kohtuda Grete Paadiga saatest «Rakett 69», kes teeb koos Hullu Teadlasega teadusteatrit ja toob kaasa saates ronimiseks kasutatud takjaseina. Tutvust tehakse karvaste sõpradega Eesti Juhtkoerte Kasutajate Ühingust ja SAst Juht- ja Abikoerte Kool.

Toimuvad põnevad töötoad, kus saab meisterdada pudeliraketti, laevukesi, pesupulgaloomi ja krokodillilõugasid. Lisaks on eksootiliste taimedega külas taimetargad Tartu Ülikooli botaanikaaiast – sünnipäevalistel on võimalus panna proovile oma lõhnataju ja taimeteadmised.

Hullu Teadlase arvates on rändamine õppimise oluline kaaslane. «Reiside käigus saame teadmisi, mida ei ole osanud isegi otsida. Minu sünnipäeval räägime, kuidas käis reisimine ammustel aegadel ning kuidas see toimub nüüd ja tulevikus, samuti meisterdame liikumisvahendeid ja kogeme eri ilmakaarte võlu,» rääkis ta seekordsel peol toimuvast.

Rännutarkusi täis perepäevaga alustab Tartu Ülikooli muuseum suvehooaega – taas on avatud toomkiriku tornid, kus on võimalik nautida suurepärast vaadet kevadisele Tartule. Muuseum on 1. mail avatud kella 12–16.

Täiskasvanute pilet on 7 eurot, sooduspilet 6 eurot ja perepilet 17 eurot. Kuni 8-aastastele on üritus tasuta. Igale lapsele on kingituseks jäätis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles