Eriliste annetega inimesi oodatakse konkursile

Kultuuritoimetus
Copy
Lilian Sauvola esitamas Elina Nechayeva laulu «La Forza».
Lilian Sauvola esitamas Elina Nechayeva laulu «La Forza». Foto: Eero Vabamägi

Eesti Kultuuri Koda kutsub Eestimaa elanikke vanusest või rahvusest sõltumata oma annet laiemale publikule esitlema. Konkurss-festival ootab andeid kõikidelt erialadelt – rahvakunst, käsitöö, sport, leiutamine, robootika, muusika, kunst, tants, luule jne. Konkursi eesmärgiks on väärtustada igat inimest ning temas peituvat talenti.

«Oma andeid ei tohi mingil juhul vaka all hoida. Tule ja näita ennast sellisena, nagu sa oled,» innustab Annetekoja asutajaliige, meediategelane ja produtsent Tiina Park. «Eestlane on ju tagasihoidlik, kuid see ei tule alati kasuks. Julge pealehakkamine on ikka pool võitu. Teinekord ka terve võit. Kui sa ei tule proovima, ei saa sa kunagi teada, kui andekas oled.»

Konkurss-festivali finaal toimub 13. novembril Alexela Kontserdimajas. Esimesed kolm žürii välja valitud annet saavad rahalise auhinna. Lisanduvad mitmed eripreemiad. Sel aastal panevad ka kultuurkapitali mitmed maakondlikud ekspertgrupid välja rahalised auhinnad oma maakonna parimale.

12. novembril toimuvad Tallinnas, Hopneri majas meistriklassid, kuhu on oodatud kõik konkurss-festivalil osalejad. Soovijaid juhendatakse kolmes valdkonnas: muusikaline eneseväljendus, sõnakasutus ja suhtlemine publikuga; vokaal; rahvamuusika.

Annetekoda suunab inimesi tegelema neile südamelähedase kutsumusega ning julgustab avama end laiemale vaatajaskonnale. Konkurss-festivaliga aitame kaasa talendiarenduse programmide väljatöötamisele ning maapiirkondade kultuurielu elavdamisele. Konkurss-festivali praeguse formaadi algataja on laulja ning kontserdikorraldaja Pille Lill.

Rohkem saab teada Annetekoja kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles