Režissöör Quentin Tarantino sulest ilmub mälestuslik filmiraamat

Kultuuritoimetus
Copy
Režissöör Quentin Tarantino
Režissöör Quentin Tarantino Foto: MONICA ALMEIDA/NYT

Kuulsad filmid «Pulp Fiction» ja «Kill Bill» kirjutanud ning lavastanud Quentin Tarantino on aastaid tõotanud, et tema järgmine film jääb tema lavastajakarjääri viimaseks. Tarantino pühendab aga rohkem aega kirjutamisele, mistõttu ilmub sügisel tema kirjutatud filmiteemaline raamat «Cinema Speculation».

Kirjastaja HarperCollins võtab raamatu sisu kokku: «Lisaks sellele, et ta on üks hinnatumaid kaasaegseid režissööre, paistab Quentin Tarantino silma ka nakatavalt kirgliku filmiarmastajana. Aastaid on ta intervjuudes rääkinud oma plaanidest kirjutada filmide kohta raamatuid ning «Cinema Speculationiga» saab see plaan teoks. Selles teoses peitub kõik, mida Tarantino pühendunud austajad ning kõik filmisõbrad oodanud on.

Keskendudes 1970ndate USA filmidele, mida Tarantino noorena kinos nägi, näitab Tarantino raamatus oma intellektuaalset jõudu ja tähelepanelikkust, aga ka lustlikkust ning meelelahutuslikkust. Segades kokku filmikriitika, filmiteooria, reportaaži ning isikliku kogemuse, on see raamat kirjutatud Tarantino ainulaadse häälega ning võimaldab haruldast perspektiivi filmiajaloo kohta, mille on kirja pannud üks sellesama kunstivormi suurkujusid.»

Tarantino avaldas 2021. aastal ka oma debüütromaani «Ükskord ammu Hollywoodis», mis ilmunud ka eesti keeles. «Cinema Speculation» saabub raamatupoodidesse oktoobri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles