KULTUURIS KUUM ⟩ Maris Pihlap laulab uuel albumil sisemise rahu otsingutest (1)

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Laulja Maris Pihlap
Laulja Maris Pihlap Foto: Kermo Benrot / Postimees

Laulja, multiinstrumentalist ja produtsent Maris Pihlap töötas poolteist aastat uue albumi «The Search for Life Within» kallal. Oma tööprotsessist ja muusikalistest ideedest käis Maris Pihlap rääkimas Postimehe taskuhäälingus «Kultuuris kuum». Pihlapiga vestles kultuuritoimetuse ajakirjanik Ralf Sauter.

Täna, 8. juunil toimub klubis Hall Maris Pihlapi uue albumi esitluskontsert. Taskuhäälingust saab muu hulgas teada, kuidas ta plaanib iseseisvalt loodud elektroonilise taustaga albumit esitada laval. Samuti saab taskuhäälingust teada, kuidas edenes koostöö Ewert Sundjaga, milline on Pihlapi taust muusikuna, kuidas Pihlap segas erinevaid mõjutusi albumil ning miks ta jättis sellele «ebatäiuseid».

Pihlap on albumi kokku võtnud nii: «Ajal, mil välises maailmas toimub nii palju, mille pärast muretseda, karta ja lasta end pikali lüüa, tundub olevat ainus lahendus leida rahu iseenda seest. Lugudesse on talletatud hetked selle sisemise rahu otsingutest. Poolteist aastat on ühest küljest albumi valmimiseks üpris lühike aeg, aga tagasi vaadates tundub see väga pikk, sest olen selle ajaga meeletult muutunud.

Kuna see on olnud mulle niivõrd oluline ja õpetlik aeg, otsustasin muusikalisesse materjali sisse jätta ka rohkem algsalvestuste «ebatäiuseid» – häälevärinaid, salvestuse ajal kellegi sissekõndimist, trammide möödumist mu Kopli stuudiost. Mitte taotleda täiuslikkust.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles