Kultuuri lühiuudised: Kolja Blacher naaseb solisti ja dirigendina Tallinna Kammerorkestri ette

Kultuuritoimetus
Copy
Tippsolist Kolja Blacher.u
Tippsolist Kolja Blacher.u Foto: Bernd Bühmannneu

Kolja Blacher naaseb solisti ja dirigendina Tallinna Kammerorkestri ette

Baltisaksa juurtega viiulivirtuoos ning Berliini Filharmoonikute kauaaegne kontsertmeister Kolja Blacher esineb koos Tallinna Kammerorkestriga 10. juunil Heino Elleri muusikakooli Tubina saalis ja 11. juunil Estonia kontserdisaalis. Kavas on maailmaklassika: Prokofjevi viiulikontsert nr 2 g-moll ja särav Beethoveni sümfoonia nr 6 «Pastoraalne». Blacher mängib hinnalisel, peaaegu 300-aastasel Guarneri del Gesù viiulil erakordse kõla ja terava interpretatsiooniga. Ta astub kontserdil üles korraga nii solisti kui ka dirigendi rollis.

Olavi Sõna foto.
Olavi Sõna foto. Foto: Repro

Tallinna techno-klubis HALL avatakse reedel performance’iga shibari-teemaline näitus

Reedel kell 20 avatakse Tallinna techno-klubis HALL (Peetri 6) performance’iga shibari näitus, kus on väljas fotograaf Olavi Sõna fotod ja kunstnik Kristi Leppiku maalid. Olavi Sõna on elukutseline aktifotograaf, kes teinud ligi 500 aktifotosessiooni. Olles spetsialiseerunud fotograafias ainult aktile, püüab ta alati välja tuua huvitavaid ja erinevaid keha vorme. Shibari on tema kõige värskem kirg ning ­selle kire väljendust saab näha sel näitusel. Kristi Leppik on vabakutseline kunstnik, kes teinud üle 60 projekti ja lavakujunduse. Oma loomingus otsib ta muu hulgas naiseks olemise kvint­essentsi, püüdes seda edasi anda läbi kehalise kogemuse. Näitus on avatud kuni juuli keskpaigani, kolmapäevast pühapäevani kella 13–19 ning reedel ja laupäeval pidude ajal südaööst kuni hommikuni.

Kristi Leppiku maal.
Kristi Leppiku maal. Foto: Repro

Pärnus avati legendaarse aktinäituse «Mees ja naine» tänavune väljapanek

Eile avati Pärnu Uue Kunsti Muuseumi aktinäitus «Mees ja naine», mille alapealkiri on seekord «Uni on erakordne». Näituse kuraator on Mark Soosaar, kunstnikest astuvad oma töödega üles Odd Nerdrum (Norra), Rafal Olbinski (Poola-USA), Marina Škarupa (Ukraina), Šarūnas Sauka (Leedu), Mykolas Sauka (Leedu), Ruta Jusionyte (Leedu), Francisco Sepulveda (Tšiili), Christoffer Relander (Soome), Jüri Arrak, Jaak Arro, Merike Estna, Erki Kannus, Eve Kruuse, Johanna Mudist, Lemming Nagel, Alina Orav, Jaan Paavle, Pusa, Berit Talpsepp-Jaanisoo ja Anton Vill. Väljapanek jääb avatuks kuni 28. augustini.

Rafal Olbinski. Salome.
Rafal Olbinski. Salome. Foto: Repro
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles