Vanalinna Linnafoorum otsib juunil ajaloolisele linnasüdamele uusi võimalusi

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: Rasmus Jurkatam

Järgmisel nädalal, 14.–15. juunil otsivad ruumiloome eksperdid, ettevõtjad, kogukonnaliikmed ja linnajuhid kahepäevasel Vanalinna Linnafoorumil praktilisi viise muuta Tallinna vanalinna paremaks elukeskkonnaks ja atraktiivsemaks viibimispaigaks.

Von Krahli Teatris toimuva Vanalinna Linnafoorumi eesmärk on leida lahendusi, kuidas arendada ja hallata vanalinna nii, et see oleks mitmekesine linnasüda ja toimiv elukeskkond, mitte vaid «turistide ja pidude linnaosa.»

Linnafoorumi tulem on ettepanekute nimekiri, kuidas ja mida peaks senisest teisiti tegema, et hoida vanalinna elatavust ja mitmekesist kasutust nii lühikeses kui ka pikas perspektiivis. Linnafoorumi tulemus on sisend Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsekorra, vanalinna arengukava ja Kesklinna üldplaneeringu koostamisele.

Linlased, vanalinna residendid ja teised linnaruumi- ja arhitektuurihuvilised on oodatud tasuta kuulama Linnafoorumi lühiloenguid 14. juunil kell 9.30–13.30 ning arutelude tulemusi ja tuleviku-vanalinna visioonide tutvustust 15. juunil kell 16–18 Von Krahli Teatri salongis. Mõlemat üritust saab jälgida ka otseülekandes Eesti Arhitektuurikeskuse Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles