Varalahkunud näitleja Alan Rickmani päevikud ilmuvad raamatuna

Kultuuritoimetus
Copy
Alan Rickman
Alan Rickman Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/Files

Kirjastaja Henry Holt on teatanud, et plaanib oktoobris välja anda raamatu «Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman», millesse on kogutud varalahkunud näitleja Alan Rickmani käsitsi kirjutatud päevikud.

Rickman kirjutaski päevikud eesmärgiga need tulevikus raamatuna avaldada. Kui näitleja 2016. aastal suri, oli ta valmis kirjutanud 27 päevikut. Nüüd on need kokku kogutud ühte raamatusse, mis jõuab poeriiulitele sügisel. Raamat loob Rickmanist kui tunnustatud näitlejast, rändurist, aktivistist ja heast sõbrast intiimse portree ning võimaldab kogeda tema säravat mõttemaailma.

«Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman»
«Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman» Foto: Raamatukaas

Raamatu sissejuhatuse kirjutamises osales näitlejanna Kate Winslet, kes mängis Rickmaniga paaris filmis. Järelsõna autoriks on aga Rickmani lesk Rima Horton, kes kirjeldab elu pärast seda, kui Rickman tegi 2015. aasta detsembris päevikusse viimase sissekande. Näitleja lahkus meie seast 2016. aasta jaanuaris.

Lisaks «Visa hingele» ja «Harry Potteri» seeriale leidis Rickman karjääri jooksul teisigi märkimisväärseid rolle. Teda mäletatakse ka filmidest «Robin Hood: Varaste prints», «Galaktika kangelased» ning «Truly Madly Deeply», mille järgi on nime saanud ka oktoobris ilmuv raamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles