Tartu Loomemajanduskeskus avab disainipoe Loomekas

Kultuuritoimetus
Copy
Bibiana Aarma poodi seinamaalingut tegemas
Bibiana Aarma poodi seinamaalingut tegemas Foto: Pressifoto

Tartu Loomemajanduskeskus avab 1. juulil Tartu kesklinnas aadressil Küüni tänav 4 uudse kontseptsiooniga disainipoe ja pop-up galerii. Uus disainipood kannab nime Loomekas.

Tartu Loomemajanduskeskuse juht Külli Hansen sõnab, et loodav disainipood saab olema ajas muutuv ja pidevalt üllatusi pakkuv keskkond, kust võib leida kohalikelt tegijatelt ainueksemplare ja disaintooteid, mida kuskilt mujalt ei leia.

«Soovime tutvustada ja esitleda eelkõige Lõuna-Eestis tegutsevaid disainereid ning pakume neile tuge oma toodete või brändi turundamisel. Tartu linnas, maakonnas ja kogu Lõuna-Eestis on väga palju loomingulisi inimesi ning toredaid väikeettevõtteid, keda täna ei tunta, sest nende poolt loodud disaintoodete tiraažid on väikesed ning need ei jõua laiema avalikkuse ette. Tahame avada ukse põnevatele disaineritele ning esitleda kogu seda kohaliku disaini rikkust nii loodavas poes kui ka selle pop-up alal.»

Disainipoe juhataja Mari Peetsalu lisab omalt poolt, et pop-up ala on osa disainipoest, kus esitletakse erinevaid kunstnikke, disainerite rühmitusi või teemakohaseid disaininäituseid. «Pop-up ala esimene kunstnik on noor disainer Bibiana Aarma, kes on teinud ka uude poodi silmatorkava seinamaalingu. Bibiana loomingus on avanädalal esindatud mõnusad suvised pusad ja t-särgid, mis on kantavad mugava igapäevase rõivana ning tema julge ja värvirohke käekirjaga postkaardid ning kleepsud. Loomeinimeste hulgas on huvi Loomeka poe vastu olnud suur ja disainerid on uue idee positiivselt vastu võtnud. Loodame, et ka ostjad leiavad poe kiiresti üles.»

Loodavas poes saab olema kaupu erinevas sortimendis - võib leida rõivaid, ehteid ja keraamikat, kuid ka muid omanäolise disainiga kodukaupu. Kauneid tooteid on nii ökoloogilisi ja naturaalseid materjale eelistavatele ostjatele kui ka vegan-elustiili harrastajatele.

Loomeka pood hakkab toimima kui testkeskkond, kus disaineritel ja väiketootjatel on võimalus kohtuda disainihuviliste ostjate ja ettevõtetega, kes otsivad eristuvat disaini või omanäolisi kingitusi. «Tulevikus plaanime disainipoe juurde luua Tartu Loomemajanduskeskuse tooteinkubatsiooni programmi, koondada kohalikud disainerid ühtsesse võrgustikku, initsieerida ettevõtetevahelist koostööd ning korraldada erinevaid disainiüritusi,» lisab Külli Hansen.

Pood ootab külastajaid esmaspäevast laupäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles