Dadi Freyrist Alika Milovani: nädalavahetusel kõlab Rakveres võrratu funk

Kultuuritoimetus
Copy
Superstaar Alika Milova
Superstaar Alika Milova Foto: Pressifoto

Laupäeval toimuv Rakvere Funkfest kuulutas välja festivali ajakava. Festivali avab Eesti Laulul tuntust kogunud funk-elementidega alternatiivse popi esindaja Rahel.

Kell 17 avatakse Rakvere vallimäel väravad, misjärel jääb vaid tund aega Raheli kontserdini Kõrvalava nimelisel laval Vallimäe nõlval. Väravate avamise puhul on veel oluline teada, et sisse pääseb festivalialale vaid Tõusu ja Vallikraavi tänava poolt tulles.

Kell 19.10 algab programm ka pealaval, kus üles astuvad Marten Kuningas, Karl Vilhelm Valter, Marta Lotta Kukk ja Maria Kallastu koos suure bändiga, et esitada videomängust Grand Theft Auto tuntud maailma funki-paremikku alates 80ndatest. Kõlavad lood nagu «Low Rider», «Lady Hear Me Tonight», «Rollercoaster» jpt.

Kell 20.20 astub Kõrvalaval üles Siim Aimla Funk Band koos Sofia Rubinaga. Peale neid, kell 21.30 on superstaar Alika Milova valmistanud ette repertuaari oma lemmik funk-muusikast, mida Pealaval vägeva showga esitab. «See on üks oodatumaid kontserte sel suvel! Lubame, et paneme laval hullu ja pakume inimestele head show-d!» rääkis Alika, et on koos ansambliga juba väga ootusärevil.

Kell 22.40 astub Kõrvalava viimase artistina üles kodumaist originaal-funki viljelev ja oma erakordsete laivide poolest palavalt armastatud muusikaline rühmitus Arg Part.

Südaööl tuleb pealaval publiku ette maailmakuulus islandlane Dadi Freyr. Ülemaailmse tuntuse pälvis Freyr 2020. aastal toimuma pidanud ja 2021. aastal toimunud Eurovisiooni lauluvõistlusel, kui ta oma tantsude, kostüümide, suurepärase muusika ja fantastilise huumorimeelega rahva südamed võitis.

Peale peaesineja etteastet algab järelpidu Vallimäe kõrval asuvas ööklubis Mjau.

Tallinnast Rakverre tulijate jaoks algab aga Funkfest juba kell 15.30 kui Balti jaamast väljuvad praeguseks väljamüüdud FunkExpressi eribussid, mis külastajatele peale peaesineja etteastet ka sõidu tagasi pealinna võimaldavad.

Rakvere Funkfest toimub nüüdseks juba teist korda. Tegemist on ühepäevase «sutsakafestivaliga», kus ühte õhtuse on mahutatud palju eriilmelist funk-muusikat, mis külastajale positiivse laengu kindlustab. Rakvere Funkfest toimub Rakvere Vallimäe vabaõhukeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles