Vao tornlinnuses avatakse «Apteeker Melchiori» fotonäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Keterlyn (Maarja Johanna Mägi) filmis «Apteeker Melchior. Viirastus»
Keterlyn (Maarja Johanna Mägi) filmis «Apteeker Melchior. Viirastus» Foto: Filmikaader

Reedel, 5. augustil kell 18 avatakse Vao tornlinnuses uus püsinäitus, mis räägib loo tornlinnuse ja Vao küla valitsejate ajaloost ning kus näeb fotograaf Gerli Toomingu jäädvustusi Vaos toimunud «Apteeker Melchiori» triloogia filmivõtetelt.

Kui tavaliselt on Vao tornlinnus suletud ning muuseumi saab külastada vaid etteteatamisel ja tasu eest, siis reedesele näituse avamisele on oodatud kõik huvilised ning sissepääs on tasuta. Näituse avab Väike-Maarja muuseumi juhataja Edgar Tammur, kohale tuleb ka «Apteeker Melchiori» triloogia tootmisjuht Olga Hartšuk.

Olga Hartšuki sõnul on Vao näituse avamine hea sissejuhatus filmitriloogia teise osa «Apteeker Melchior. Viirastus» esilinastumisele. Filmivõtted Vao tornlinnuses toimusid kaks aastat tagasi, 2020. aasta augustis. Triloogia kolm mängufilmi jõuavad kinolinale tänavu.

«Vao tornlinnus oli filmitootjate jaoks põnev avastus, kus paljud Eesti inimesed veel käinud ei ole. Lavastasime seal stseenid rüütel Clingenstaini ja munk Wunbaldi kambris, Dominiiklaste kloostris ja kullassepp Casendorpe keldris,» tõi Olga Hartšuk välja.

Triloogia esimest mängufilmi «Apteeker Melchior» on kinodes vaatamas käinud juba üle 122 000 inimese ning film linastub endiselt kinodes üle Eesti. Hartšuki sõnul on taasiseseisvunud Eestis toodetud vaid 11 sellist filmi, mis on ületanud ületanud 100 000 vaataja piiri.

Triloogia teise osa «Apteeker Melchior. Viirastus» pidulik esilinastus toimub Tallinnas Ülemiste Apollo kinos 15. augustil algusega kell 18.30. Film on kinokavades üle Eesti alates 19. augustist ning suuremates kinodes on juba müügil piletid eelseanssidele.

Vao tornlinnuse uue püsinäituse avamispäeval, 5. augustil kell 18 on sissepääs kõigile huvilistele tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles