Seks, lohed ja vägivald: mida oodata «Troonide mängu» sõsarsarjast?

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader sarjast «Lohede koda»
Kaader sarjast «Lohede koda» Foto: Sarjakaader / HBO

21. augustil jõudis teleekraanidele «Troonide mängu» maailmas toimuva suurejoonelise fantaasiasarja «Lohede koda» esimene episood, mis kannab nime «Lohe pärijad». Uue seriaali tegevus toimub paarsada aastat enne «Troonide mängu» sündmusi. Eestis saab oodatud sõsarsarjale kaasa elada Telia TV vahendusel.

2018. aastal ütles raamatusarja «Jää ja tule laul» autor George R. R. Martin, et tema  Targaryenide Kojast rääkiva romaani «Tuli ja veri» põhjal võib valmida teleseriaal. 2019. aasta lõpus tellis HBO üheksa «Lohede koja» episoodi ning sarja valiti juhtima Ryan Condal ning Miguel Sapochnik, kes lavastasid «Troonide mängu» episoodi «Battle of the Bastards» ning võitsid selle eest Emmy auhinna. Sapochnik lavastas ka «Lohede koja» avaepisoodi. Sarja valmimises lõi kaasa ka George R. R. Martin isiklikult.

Sarja keskmes on «Troonide mängust» tuttava Daenerys Targaryeni esivanemad. «Lohede kojas» kehastab näitleja Paddy Considine kuningas Viserys Targaryenit, kelle valitsemisaega Westeroses hakkab ähvardama kodusõda, kui troonile tahab tõusta Daemon Targaryen (Matt Smith). Teiseks võimalikuks troonipärijaks on Viseryse tütar Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy).

Sarjas löövad veel kaasa näitlejad Rhys Ifans, Olivia Cooke, Steve Toussaint jpt. «Lohede koja» esimene hooaeg läks maksma kuni 200 miljonit dollarit. Esimene episood on saanud positiivset vastukaja nii fännidelt kui kriitikutelt, aga samuti on toodud välja, et «Lohede koda» erineb tunnetuselt ning jutustuslaadilt «Troonide mängust». BBC's kirjutab Stephen Kelly: «See on tumedam, pühalikum ja keerukam sari.»

Kaader sarjast «Lohede koda»
Kaader sarjast «Lohede koda» Foto: Sarjakaader / HBO

«Lohede koda» hakkab ühtlasi pakkuma konkurentsi septembri alguses Amazon Prime Videosse saabuvale ülikallile sarjale «Sõrmuste isand. Võimusõrmused», millest Postimehes kirjutas lähemalt Krister Kruusimaa. George R. R. Martin ütles selle kohta The Independentile: «Ma loodan, et mõlemad sarjad osutuvad suureks õnnestumiseks, aga ma loodan, et meie oleme suurem õnnestumine. Kui «Võimusõrmused» võidab kuus Emmyt, siis loodetavasti «Lohede koda» võidab seitse Emmyt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles