Lastemuuseum Miiamilla kutsub laupäeval loomingu- ja laadapäevale

Kultuuritoimetus
Copy
Lastemuuseum Miiamilla.
Lastemuuseum Miiamilla. Foto: Janek Toomikas

Lastemuuseum Miiamilla kutsub kogu perega 27. augustil kunsti, muusika ja muude loovtegevuste keskel mõnusalt laupäeva veetma.

Lastemuuseumis on augusti viimasele laupäevale koondatud «Suvesups 2022» nime all mitmesugused loovust ja pealehakkamist virgutavad tegevused. Nii saab päeva jooksul osaleda loovustoas ja nautida muusikat lesimiskontserdil. Viimaseid päevi saab vaadata näitust «Tüdruk, koer ja pliiatsid», mida tutvustab üks näituse nimitegelasi, särtsakas koer Ollie koos kunstnik Jelena Tšekulajevaga.

Päeva keskel toimub laste mänguasjaturg, kus lapsed saavad oma kasutatud mänguasju müüa või vahetada. Tingimuseks on see, et esemed on puhtad ja terved. Laste oma turul kauplevad oma mängude või enda tehtud käsitööga lapsed ise, vanemad on abiks ja toeks. Kuna müügiplats on väike ja kohtade arv piiratud, siis on vaja eelnevalt oma tulek registreerida SIIN.

Oma uue hooaja tegevusi tutvustab Miiamilla hea partner, laste Loovustuba. Loovustoas teevad suurt ja ehedat kunsti just kõige pisemad, 2–4 aastased lapsed, kasutades palju loodus- ja taaskasutusmaterjale ning lastesõbralikke värve.

Päeva lõpetab hälli- ja unelauludele pühendatud kontsert, kus kuuleb laule magama kiigutamisest ja unele suigutamisest. Sellel kontserdil saab kaasa ümiseda ja mõne laulu ka põues kaasa võtta. Unelaule laulavad ja muusikat teevad Svetlana Rodionova, Aleksei Epifanov ja Jane Meresmaa-Roos.

Välitegevused on osalejatele tasuta, muuseumiruumides toimuvates tegevustes on osalemine muuseumipiletiga.

Täpsema kavaga saab tutvuda Miiamilla veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles