KULTUURIÜHENDUSED KRIISIS ⟩ Eesti Kontsert: meil on kohustused nii riigi kui ka muusikute ees

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Vanemuise sümfooniaorkester avas üle Eesti toimunud kontsertidega oma hooaja.
Vanemuise sümfooniaorkester avas üle Eesti toimunud kontsertidega oma hooaja. Foto: Heikki Leis

Täna saatsid Eesti kultuurivaldkonna organisatsioonid välja ühise avaliku kirja valitsusele. Avalikus kirjas seisab palve, et kultuurisektoris peavad palgad ja tegevustoetused tõusma, sest kultuur puudutab meid kõiki, ent kahetsusväärselt ei soosi praegune rahastusmudel kunstnike tegutsema.

Eesti Kontserdi kommunikatsioonijuht Andri Maimetsa sõnul oleks kahju, et kui sellest olukorrast ja avaldusest jääks kõlama see, et kultuurirahvas tuleb ja nõuab jälle midagi. «Küsimus on selles, et me teame, et Eesti Vabariigi valitsus on täna koostamas neljaks aastaks riigieelarvestrateegiat ja me teame ka, et kultuur peaks olema prioriteet meie rahvuse ja kultuuri säilimise huvides. Mida me ka tänases avalduses ütlesime, on, et kultuuriorganisatsioonid on valmis istuma valitsusega ühise laua taha, et seda strateegiat arutada ja vaadata otsa kultuurivaldkonna rahastusele, mis puudutab nii palku kui ka tegevustoetuseid. Me tahaksime valitsusele olla siiski partnerid, mitte süüdistajad.»

«Eesti Kontsert, aga ka paljud teised riigi asutatud sihtasutused, näevad seda, et olukorras, kus praegu koostatakse riigieelarvestrateegiat, tuleb meil endale meelde tuletada, arvestades seda, et meil on lisaks kõigile muule ka energiahindade tõusust tulenenud suurenevad kulud. Selliste tegevustoetustega on selles olukorras üsna keeruline edasi purjetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles