Filmisaade: kodumaine korvpallifilm «Kalev» teeb kõrgelennulise täistabamuse

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy

Filmisaate «Hendrik Alla liikuvad pildid» 254. osa veab kultuuritoimetuse ajakirjanik ja filmikriitik Ralf Sauter, kes teeb juttu kolmest värskest filmist, ühest kinodesse naasnud 2009. aasta kassahitist ning kinos Sõprus toimuvast õudusfilmide programmist.

  • Kõmaki! Kodumaine korvpallifilm «Kalev» kujutab lennukalt ja lahedalt Kalevi korvpallimeeskonna pürgimist Nõukogude Liidu meistriks 1991. aastal. Ära unusta ka lugeda, mida kirjutas filmist Ott Järvela.
  • Rootsi meistersatiiriku Ruben Östlundi värske teravmeelne komöödia «Kurbuse kolmnurk» viib meid uhkeid miljonäre vedavale luksusjahile, kus suure tormiga pööratakse pahupidi nii sisikonnad kui sotsiaalne hierarhia. Kas aasta parim komöödia? Tõenäoliselt!
  • Olivia Wilde'i teine lavastajatöö «Ära muretse, kullake» on unerohutabletina mõjuv «Stepfordi naiste» vaimus müsteerium, mis punnitab stiilset 50ndate retrot.
  • Kinodesse on naasnud kassarekordeid purustanud suurfilm «Avatar», millega jõumees James Cameron tõstis 3D-elamused ja Hollywoodi eriefektimaagia uuele tasemele. 
  • Kinos Sõprus saab oktoobris vaadata kuulsaid klassikalisi õudusfilme, nende seas hiljuti 75-aastaseks saanud Stephen Kingi üks hinnatumaid ekraniseeringuid ning 30ndate koletisefilm võrratu Boris Karloffiga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles