Arg Part haudus välja debüütalbumi

Kultuuritoimetus
Copy
Ansambel Arg Part avaldas debüütalbumi.
Ansambel Arg Part avaldas debüütalbumi. Foto: Arg Part

End eestikeelse funkmuusika grupeeringuks tituleeriv Arg Part avaldas täna kauaoodatud debüütalbumi «Inkubaator», millele toetajad hakkasid hoogu andma juba mullu jaanuaris.

Albumi kõikide sõnade autori, multitalendist solisti Karl Vilhelm Valteri sõnu tuleks albumilt kuulata juba üksnes selle tõttu, et lauldakse emakeeles, mis on aina haruldasem nähtus. «Ma usun, et olen teinud eesti keelega asju, mida ma varem pole kuulnud. Põnevat kuulamist on kindlasti!» kinnitas Valter.

Fännide jaoks rajude live'ide poolest tuntud Arg Part on «Inkubaatorile» kogunenud materjali juba oma kontsertidel publikule tutvustanud ja tugeva vahetu tagasiside toel on kogumikule pääsenud seetõttu ka viimseni viimistletud palad. See on ka üks põhjus, miks kogumikuga nõnda kaua aega on läinud.

«Saime lõpuks purki viie aasta jagu loomingut, mis on sama kirju nagu need viimased aastad minu elus,» sedastas Valter.

Kitarrist Johannes Pihlaku sõnul leiab albumilt head muusikat seinast seina. «Leidub hoogsaid energiapomme, leidub rahulikumat naudingut, leidub ka instrumentaali. See ei ole «kõigile midagi» album. See on «kõigile kõike» üllitis,» sõnab bändi kitarrist Johannes Pihlak.

«Inkubaatorit» saab alates tänasest kuulata peamistelt voogedastuspatvormidelt ja hästivarustatud raadiojaamadest.

Arg Part alustas tegevust 2017. aastal, kui koolivennad Johannes Pihlak, Harmo-Ron Kallaste ja Karl Vilhelm Valter leidsid, et tuleb teha suurepärast emakeelset funkmuusikat. Tänaseks on ansamblist kasvanud seitsmeliikmeline ansambel koosseisus Karl Vilhelm Valter (klahvid ja vokaal), Harmo-Ron Kallaste (trummid), Peeter Johannes Priks (basskitarr), Johannes Pihlak (kitarr), Artur Leppik (tenor saksofon) ja Marko Lillemägi (alt saksofon).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles