Kultuuri lühiuudised: Kumus linastub tükike Veneetsiat

Copy
Kristina Norman 
Kristina Norman Foto: Meelis Muhu

Kumus linastub tükike Kristina Normani Veneetsiat

Reedel linastub Kumu auditooriumis Kristina Normani filmitriloogia «Orhideliirium». Filmid on loodud

59. rahvusvahelise Veneetsia kunstibiennaali Eesti paviljoni «Orhideliirium. Isu külluse järele» jaoks ja neid ei ole Eestis varem näidatud. Filmid «Rip-off», «Pelgupaik» ja «Janu» tõukuvad näituse kesksetest teemadest: kohaliku ja globaalse koloniaalajaloo põimumine ning kolonialismi seosed keskkonnaajaloo ja ebavõrdsusega. Kristina Normani, Bita Razavi ja kuraator Corina L. Apostoli näituse inspiratsiooniks oli eesti päritolu botaanilise kunstniku Emile Rosalie Saali eluloo ja loomingu taasavastamine.

Corelli Music alustab hooaega eesti muusikaga

Corelli Musicu uue hooaja avakontsertide kavas on Heino Elleri «13 klaveripala Eesti motiividel» ja Ardo Ran Varrese uudisteos «13 pala kahele klaverile Eesti runoviisidel».

Sellega loob valdavalt varajase muusikaga tegelev agentuur muusikalise silla üle sajandite ja soovib näidata, kui põnevalt peegelduvad iidsed Eesti runoviisid Eesti klassiku Heino Elleri ning tänapäeva helilooja Ardo Ran Varrese loomingus.

Teoseid esitavad klaveriduo Kadri-Ann Sumera ja Talvi Hunt. Kontserdid toimuvad 22. oktoobril Tartu Heino Elleri Muusikakooli Tubina saalis ja 23. oktoobril uhiuues Tallinna Muusika- ja Balletikoolis MUBA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles