Kas liiga šokeeriv? Filmisõbrad nõuavad häiriva Netflixi draama ettehoiatust

Kultuuritoimetus
Copy
«Õnnesärgis sündinud tüdrukus» mängib koolitulistamise üle elanud naist Mila Kunis.
«Õnnesärgis sündinud tüdrukus» mängib koolitulistamise üle elanud naist Mila Kunis. Foto: Filmikaader / Netflix

7. oktoobril ilmus voogedastusplatvormile draama «Õnnesärgis sündinud tüdruk», mis põhineb Jessica Knolli samanimelisel bestselleril. Filmiversioonis astub näitleja Mila Kunis üles naisena, keda kummitavad teismeea rängad läbielamised. Osa arvates kujutatakse neid läbielamisi nii vahetult, et Netflix pidanuks filmi ette lisama vaatajate kaitsmiseks hoiatuse.

Jõhkrat vägistamist, aga ka rohkete surmadega lõppenud koolitulistamist näitav film sattus kiiresti Twitteri kasutajate huviorbiiti. Paljude meelest väärisid «Õnnesärgis sündinud tüdruku» vägistamisstseenid sisuhoiatust ja Netflix ei arvestanud tundlikumate vaatajatega, kes võivad nii kompromissitult esitatud stseenidest häiritud olla. 

Netflixi filmidest on varasemalt samasugust tähelepanu saanud näiteks 2020. aasta noortedraama «All the Bright Places», millele ühismeedias samuti ennetavat sisuhoiatust paluti. Hiljuti kutsus vaatajates sellise reaktsiooni esile ka «Troonide mängu» sõsarsari «Lohede koda», mille esimene episood näitas traumaatilist sünnitust.

«Õnnesärgis sündinud tüdruk» on siiani pälvinud vastakaid arvamusi, kuid Mila Kunist on kiidetud veenva osatäitmise eest. Jessica Knolli algupärane romaan on tõlgitud ka eesti keelde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles