NUNNUMEETER PÕHJA Kolmiklöök: Eestis esinevad Sabaton, Lordi ja Babymetal! (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Babymetal (vasakult paremale Yuimetal, Su-metal, Moametal)
Babymetal (vasakult paremale Yuimetal, Su-metal, Moametal) Foto: https://www.flickr.com/photos/spaceshowermcd/, CC BY-SA 2.0 / Wikimedia Commons

18. mail 2023 toimub Saku suurhallis esmaklassiline metal'i-pidu. Rootslaste au ja uhkus Sabaton astub Suurhalli lavale oma «The Tour To End All Tours» turnee raames. Erikülalistena on välja kuulutatud Babymetal ja Lordi!

Rootsi heavy metal'i bänd Sabaton tituleerib end üheks raskelt tööd rabavaks bändiks. Lisaks üheksale albumile, mitmele nominatsioonile ja auhinnale, rahvusvahelisele fännibaasile ja omanimelisele raskeroki festivalile on neil ette näidata ka tihe tuuritamise kalender. Pandeemia vastu nad küll ei saanud, kuid on tagasi ja vingemalt kui varem: 2023. aasta kevadel alustav turnee viib bändi 17. riiki üle maailma.

2021. aastal välja kuulutatud turnee pidi ühes Sabatoniga Eestisse tooma Mongoolia raskemetal'i bändi The Hu, kes on lisanud moodsale žanrile traditsioonilised instrumendid, nagu mongoli morin khuur (hobusepea viiul), mongoli kitarr tovshuur, lõualuu harf ehk tumur khuur ning kõrilaul. See kõik kokku moodustab unikaalse helipildi, mida bänd ise nimetab hunnu-rokiks.

Kahjuks jääb The Hu teadmata põhjustel tuurilt kõrvale, ent kurvastamiseks pole põhjust, sest Sabatoniga koos saabub Eestisse Babymetal! Babymetal on Jaapani kawaii-metal'i ansambel, kuhu kuuluvad Suzuka Nakamoto ehk «Su-metal» ja Moa Kikuchi ehk «Moametal». 2010. aastal loodud bänd segab oma muusikas heavy metal'it ja Jaapani iidoli-kultuuri jooni, et pakkuda kuulajatele omanäolist ja paljuräägitud sümbioosi.

Lisaks astub lavale eestlastele südamelähedane Lordi. Lordi on 1992. aastal Soomes loodud heavy metal'i bänd, mis saavutas läbimurde 2006. aastal, kui võitis Eurovisiooni lauluvõistluse looga «Hard Rock Hallelujah».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles