Rõõm kalapüügist: loodusmees Vladislav Koržets rõõmustab uue saatega

Kultuuritoimetus
Copy
Kalakorüfee Vladislav Koršets.
Kalakorüfee Vladislav Koršets. Foto: Ken Mürk

Loodusmees Vladislav Koržets naaseb ETV ekraanile ja sel korral oma meelisteemaga, milleks on kalad. Uus saatesari «Kalale!» alustab ETVs sel laupäeval kell 19.30.

Eesti vetes elutseb umbes 75 kalaliiki ja neist päris mitmega saab lähemalt tuttavaks uues saatesarjas «Kalale!». Mitte aga ainult kaladega, sest kalakorüfee Vladislav Koržets läheb kuuel laupäeval külla peredele, kes on kalapüügiga tegelenud põlvkondade kaupa, tunnevad Eesti vete kalu läbi ja lõhki ning oskavad neist ka hulganisti maitsvaid roogi valmistada.

Avasaate tähtkala on haug, Eesti vete üks levinuimaid kalasid, keda vaatajatele aitavad tutvustada Puise kalurid, isa-poeg Taavi ja Siim Suitsberg. Nädal hiljem suundub Koržets juba endiste motosportlaste, vendade Arvo ja Avo Leoki juurde Võrumaale, kuhu perekond on rajanud võimsa kalakasvatuse.

Veel saab sel sügisel ammutada inspiratsiooni ja teadmisi tuulehaugi, angerja, koha ja ahvena kohta. Risti-rästi Eestit mööda sõites jõuab Koržets Hiiumaalt Võrtsjärve kaldale, nii Pärnusse kui ka Peipsi äärde. Muhedaid kalamehejutte jagavad kalurid, kellele see amet on tuttav lapsepõlvest saati. Igasse saatesse jagub ka suussulavaid retsepte ning kalaklassika kõrval üllatatakse vaatajaid eriliste maitsetega, eksootilistest kombinatsioonidest magustoitudeni.

«Kalale!» alustab ETVs sel laupäeval kell 19.30. Režissööriks Kaili Lehtemaa, toimetajaks Heleri All ja produtsendiks Egle Beek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles