Muusikust NFT-ettevõtja annab Tallinnas kontserdi

Kultuuritoimetus
Copy
Laulja-laulukirjutaja Jacob Lee
Laulja-laulukirjutaja Jacob Lee Foto: Tuuriposter

12. märtsil 2023 annab Tallinnas kontserti Austraalia laulja-laulukirjutaja ja ettevõtja Jacob Lee. Lee annab kontserdi oma «The Lowly Lyricist» turnee raames.

Jacob Lee usub, et subjektiivne täius on võimalik. «Ma ei usu, et suudan kusagil mujal kogeda sellist rahulolutunnet,» ütleb Jacob, et on leidnud oma olemise põhjuse muusikas.

Jacob Lee saavutas oma esimese kuulsuse, kui ta astus üles Austraalia sarjas «The Voice». Praeguseks on ta välja andnud EPsid, kuus täispikka stuudioalbumit ja 135 videot, mis tähendab ühtlasi üle 250 miljoni Youtube'i vaatamise ja 200 miljoni Spotify kuulamise. Seejuures on ta jäänud täiesti sõltumatuks artistiks.

Praegu annab ta viimast lihvi oma kolmandale täiesti iseseisvale albumile, millel pole veel pealkirja. Eelmise aasta augustis andis Lee välja kogumiku «The Conscience Cards» – tema esimese NFT-kogu Ethereum Blockchainil. Tegemist on 12 täielikult animeeritud kollektsionäärikaardiga, mis esindavad Lee teist stuudioalbumit. Jacob usub, et tema NFT projektid määravad lähitulevikus selle, kuidas artistid oma kuulajaskonnaga suhtlevad. Jacob Lee ilu seisneb selles, et ajab sihikindlalt oma rida, suunates oma energia fännidega sisukate ja püsivate suhete arendamisse ning järjepidevatesse uuendustesse, et viia oma muusika järgmisele tasemele.

«Pärast teatud arvu albumeid on lihtne artistina stagneeruda,» ütleb Lee. «Mulle tundub, et kunstnikel on üldiselt kaasasündinud soov avastada uusi loomingulisi territooriume, kuhu pole varem sattunud. Tänu sellele õpetasin COVID-i ajal endale produktsiooni ja avastasin, et mind tõmbab rohkem elektrooniliste helide poole, kuigi produtseerimise idee mind tol ajal hirmutas.»

Introspektiivne muusik on pideval teekonnal, et loomeprotsessi vältel enda kohta rohkemõppida. «Nii veidralt kui see ka ei kõla, on esimene samm oma mõtetesse laskumine,» selgitab muusik oma loomisviisi. «Tehniline muusikaline võimekus mängib nende lugude loomisel väikest rolli... Minu kinnisideeks on sõnad ja nende võime panna inimesi tundma. Ainsad tehnikad või struktuurid, mida ma rakendan, on akustiline kitarr ja vajadus üksi olla.»

Jacob Lee maagiat on võimalik kogeda Tallinnas, 12. märtsil 2023, kui ta annab kontserdi klubis Uus Laine. Piletid on müügil alates 28. oktoober kell 11 Piletilevi veebipoes ja müügipunktides.

Üks tema viimaseid singleid “Break My Heart Again” sündis just selliselt. See on heliseiklus, kus kauni kauni elektroonika taustal on aukohal Lee vokaal. Pehme, peaaegu R&B-laadse vooga ja häguste, eeterlike rütmidega kaasakiskuva loo rahustav süntesaatoriheli keerleb sujuvalt kuulaja meeltes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles