Eesti film tõi Hollywoodist Oscari-kvalifikatsiooniga auhinna

Kultuuritoimetus
Copy
«Sierra» produtsent Aurelia Aasa ja režissöör, stsenarist ja peakunstnik Sander Joon Ameerika Filmi Instituudi poolt ellu kutsutud festivalil AFI Fest.
«Sierra» produtsent Aurelia Aasa ja režissöör, stsenarist ja peakunstnik Sander Joon Ameerika Filmi Instituudi poolt ellu kutsutud festivalil AFI Fest. Foto: Erakogu

«Mänguline ja tabav film, mis jääb saatma ka pärast filmi vaatamist,» sõnas žürii Ameerika filmi instituudi ellu kutsutud festivalil AFI Fest, kus Sander Joone «Sierra» valiti parimaks lühianimafilmiks. «Sierrale» on Los Angelesest saadud preemia kolmas Oscari-kvalifikatsiooniga auhind.

«Filmi Ameerikas saatnud edu on fenomenaalne. Kõik kolm Oscari-kvalifikatsiooniga auhinda on tulnud just sealt. Lisaks ka publikupreemia Kanadast Ottawast,» kommenteeris filmi režissöör Sander Joon.

«Eriti tore, et sel korral viibisime samal ajal Oscari-kampaania tõttu Los Angeleses. Pärast ööpäevast lennusõitu oli küllaltki sürreaalne tervitus kuulda, et žürii on otsustanud filmile anda animakategooria peapreemia,» lisas Joon.

«Sierra» keskmes on poiss, kes muutub rahvaralli ajal rehviks. Absurdikihi all räägib «Sierra» loo oma koha otsimisest ja vanemlikest katsumustest. Eestis saab filmi taas näha täna, 15. novembril festivalil PÖFF Shorts.

«Sierra» on praeguseks valitud enam kui 130 festivali kavva ning võitnud 36 auhinda muuhulgas Ottawa, Dresdeni, GLASi, Encountersi, Valencia, Animatricksi, Turu, Viborgi, Animafest Cypruse, Fantoche, Cinekidi filmifestivalidelt. Oscari-kvalifikatsiooni väärilised auhinnad on lisaks AFI Festile tulnud San Franciscost ja festivalilt Palm Springs ShortFest. «Sierra» on esimene Eesti film, mille on ostnud Ameerika kvaliteetkanal The Criterion Channel.

Sander Joone animafilmis «Sierra» üritab ralliautot juhtida väike poiss.
Sander Joone animafilmis «Sierra» üritab ralliautot juhtida väike poiss. Foto: Kaader filmist

«Sierra» režissöör, stsenarist ja peakunstnik on Sander Joon. Produtsendid on Aurelia Aasa (AAA Creative) ja Erik Heinsalu (BOP! Animation). Filmi helilooja on Misha Panfilov, helindaja Matis Rei. Animaatorid on Henri Kaido Veermäe, Valya Paneva, Teresa Baroet, Sander Joon. Taustakunstnik on Hleb Kuftseryn.

Filmi arendust ja tootmist on toetanud Eesti Kultuurkapital ning Eesti Filmi Instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles