Kultuuri lühiuudised: eestlastel tähtsatel mänguauhindadel rauad tules

Copy
«God of War Ragnarök»
«God of War Ragnarök» Foto: Santa Monica Studio/Playstation

Eestlastel tähtsatel mänguauhindadel rauad tules

Üks mängutööstuse suurimaid auhinnagalasid The Game Awards toimub tänavu 8. detsembril. Värskelt kuulutati välja nominendid 31 kategoorias.

Nende hulka kuuluvad aasta mängu tiitel, ent ka parima e-spordimeeskonna tunnustamine. Viimases kategoorias on esindatud eestlane Robin «ropz» Kool koos oma meeskonnaga FaZe Clan.

Mõnevõrra on Eestiga seotud ka «A Plague Tale: Requiemi» nominatsioon parima muusika kategoorias. Kõnealuse teose heliribalt võib nimelt leida ka Eesti filharmoonia kammerkoori.

Kõige enam kogus nominatsioone hiljuti ilmunud PlayStationi eksklusiivmäng «God of War Ragnarök», olles esindatud tervelt 10 kategoorias. Talle järgnevad «Elden Ring» ja «Horizon: Forbidden West» (7), «Stray» (6) ja «A Plague Tale: Requiem».

Linnateatris esietendub ulmeklassik

Sel laupäeval esietendub Tallinna Linnateatris Ameerika kirjaniku Ray Bradbury «451° Fahrenheiti», mis räägib loo düstoopilisest maailmast, kus raamatud on keelatud. Dramatiseeringu autor ja lavastaja on Diana Leesalu.

Bradbury 1953. aastal kirjutatud teose tegevus toimub kujutletavas tulevikuühiskonnas, kus raamatud on keelatud, moest on läinud iseseisev mõtlemine ja inimesed veedavad vaba aja ekraanide või kõrvaklappide lummuses. Tuletõrjujad ei tegele enam tule kustutamise, vaid valitseva režiimi käsul raamatute põletamisega. Nii ka peategelane, tuletõrjuja Montag, kes pärast üht juhuslikku kohtumist hakkab oma missioonis kahtlema.

Lavastaja Diana Leesalu paelus teose juures käsitlevate teemade mitmekihilisus ja tõlgendamisvõimaluste rohkus.

Osades Indrek Ojari (pildil), Indrek Sammul, Ursula Ratasepp, Maris Nõlvak, Egon Nuter, Priit Pius, Tõnn Lamp, Piret Kalda või Epp Eespäev, Evelin Võigemast, Kalju Orro, Jarko Rahnel (külalisena) ja Ando Tammsaar (külalisena).

Kaur Riismaa esitleb uusi teoseid – romaani ja luulekogu

Täna kell 18 esitleb Kaur Riismaa Tallinna Kirjanike Maja musta laega saalis romaani «Lumi Liivimaal» ja luulekogu «Aknad avanevad taevasse». Esitlusel esineb lisaks autorile The Revalers: Imbi Tarum (klavessiin), Olga Kudajeva ja Tatjana Gašimova (barokkviiulid), Johanna Maria Ernesaks (metso­sopran).

Riismaa viies romaan «Lumi Liivimaal» ilmus 2022. aasta kevadel. Luulekogu pealkirjaga «Aknad avanevad taevasse» ilmus käesoleval kuul ja on vahepeal prosaistikätt proovinud Riismaa kümnes luulekogu pärast nelja aastat luulelist vaikimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles