FILMILINNAK TULEB! ⟩ Ilmar Raag: Eesti filmitegijatel tekib nüüd rohkem tööd ja võimalusi elus püsida

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
«Erik Kivisüdame» režissöör Ilmar Raag.
«Erik Kivisüdame» režissöör Ilmar Raag. Foto: Madis Veltman

Täna pärastlõunal võttis riigikogu vastu Kultuurkapitali seadusemuudatuse, mis võimaldab rahastada rohkemaid riiklikult tähtsaid kultuuriobjekte korraga. Tallinna abilinnapea Joosep Vimm ütles Postimehele, et Kultuurkapitali seadusemuudatuse jõustumisel on nad valmis alustama Tallinna Filmilinnaku rajamist koheselt. Filmitegija Ilmar Raag näeb filmilinnaku puhul mitmeid võimalusi, kuidas kohalikku filmitööstust edendada, seal hulgas professionaalsete suhete loomine. 

Täna pärastlõunal võttis riigikogu vastu Kultuurkapitali seadusemuudatuse, mis võimaldab rahastada rohkemaid riiklikult tähtsaid kultuuriobjekte korraga ehk praegu Kultuurkapitali nimekirjas tagapool olevaid objekte saaks rahastada ka siis, kui eelnevad pole veel valmis. Näiteks Tallinna Filmilinnak, mis hetkel on järjekorras 5. kohal, võiks valmida Tallinna linna toetusel esimesena. 

«Väga mitmed välismaised produktsioonid, kes soovivad Eestisse tulla, üks nende esimesi küsimusi on see, kas meil on olemas stuudio. Kuivõrd on erinevate eriefektide lisamine arvutiga üha levinum, siis üldiselt on see üks eeldusi, milleks stuudiot vaja on,» ütles Ilmar Raag Postimehele antud kommentaaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles