FILMILINNAK TULEB! ⟩ Edith Sepp: filmilinnak annab Eesti filmitööstusele võimaluse astuda 21. sajandisse

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp. FOTO: Mihkel Maripuu/Eesti Meedia/scanpix
Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp. FOTO: Mihkel Maripuu/Eesti Meedia/scanpix Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna pärastlõunal võttis riigikogu vastu Kultuurkapitali seadusemuudatuse, mis võimaldab rahastada rohkemaid riiklikult tähtsaid kultuuriobjekte korraga. Tallinna abilinnapea Joosep Vimm ütles Postimehele, et Kultuurkapitali seadusemuudatuse jõustumisel on nad valmis alustama Tallinna Filmilinnaku rajamist koheselt. Eesti Filmi Instituudi juhatuse liige Edith Sepp ütles Postimehele antud kommentaaris, et filmilinnak aitab lõpetada hooajalisuse filmitootmises ja muuta Eesti atraktiivseks filmimaaks.

Täna pärastlõunal võttis riigikogu vastu Kultuurkapitali seadusemuudatuse, mis võimaldab rahastada rohkemaid riiklikult tähtsaid kultuuriobjekte korraga ehk praegu Kultuurkapitali nimekirjas tagapool olevaid objekte saaks rahastada ka siis, kui eelnevad pole veel valmis. Näiteks Tallinna Filmilinnak, mis hetkel on järjekorras 5. kohal, võiks valmida Tallinna linna toetusel esimesena.

Edith Sepa sõnul on see on viimaste aastate kindlasti üks kõige visioonirikkamaid otsuseid. «Need inimesed, kes otsustasid muuta Kultuurkapitali seadust ja need teised, kes on otsustanud lükata labida mulda, neil on haaret. Seda on meil aina vähem: tegeletakse ikka igapäeva murede ja kiirete probleemide lahendamisega, aga suuremad otsused nõuavad juba peenemat taju ja arusaamist, kuhu me oleme ühiskonnana teel ja milline on lähituleviku maailma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles