PÖFFi Music Meets Film kuulutas välja võitjad. Võitis eestlane!

Kultuuritoimetus
Copy
Taaniel Pogga (keskel) koos žüriiga.
Taaniel Pogga (keskel) koos žüriiga. Foto: Anna Pärt / PÖFF

PÖFFi Music Meets Film kuulutas koostöös Berliinis asuva virtuaalinstrumentide ettevõttega Orchestral Tools välja noorte ja andekate heliloojatele suunatud eriauhinna Music Meets Film Award tänavuse võitja. Esimese preemia sai eesti muusik ja helilooja Taaniel Pogga.

Osalejaid kutsuti looma originaalset heliriba videoklipile, et demonstreerida oma kompositsioonioskusi ja muusikalist loovust. Klipp oli pärit filmist «Apteeker Melchiori», mille režissöör on Elmo Nüganen.

Taaniel Pogga võidutöö näitas žürii sõnul kunstist süvitsi aru saamist. Pinge kasvab Pogga heliribas aeglaselt, kuid lakkamatult kogu klipi jooksul, mis viib dramaatilise lõpplahenduseni. Žüriile meeldis töö peensus ja Pogga vaoshoitud lähenemine lisas stseenile õudsust. Samuti väärib märkimist, et kasutatud helid olid iseenesest mõjuvad, lisades moodsa serva, mis lisas keskaegsele keskkonnale uut dünaamilisust.

Pogga võitis Orchestral Toolsi kollektsioonide paketi: Tallinn, Berlin Series, The Creative Soundpacks ja Orchestral Toolsi järgmine kollektsioon, mis ilmub peagi. Lisaks võitis Pogga peaauhinna 2000 eurot.

MMF-i punktivõistlusele laekus kokku 20 tööd, millest 12 Eesti ja 8 rahvusvahelistelt võistlejatelt.

Eripreemia pälvis Lätis sündinud Liene Skrebinska. Tema heliriba oli tähelepanuväärne traditsiooniliste instrumentide suurepärase kasutamise ning vahetu stseenikujunduse poolest. Helilooja lisas peene helikujunduse ja kasutas hästi ära vaikust, enim paistis silma aga helilooja ebatavaline tõlgendus tegevusest, mis asetas võitluse ümber tantsuks. See lisas täiesti uue ja ootamatu nüansi. Kokkuvõttes loominguline ja väga originaalne pingutus!

Skrebinska võitis Orchestral Toolsilt ulatusliku pillivaliku, sealhulgas nende tunnustatud Tallinna kollektsiooni, Berliini sarja põhikollektsioonid, kogu Creative Soundpacksi kollektsiooni ja peagi ilmuva uhiuue kollektsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles