Laulja Céline Dion põeb haruldast haigust

Kultuuritoimetus
Copy
54-aastane laulja Celine Dion.
54-aastane laulja Celine Dion. Foto: Shutterstock

Laulja Céline Dion paljastas emotsionaalses Instagrami videos, et elab haruldase neuroloogilise häirega, mida tuntakse ka kui jäiga inimese sündroom (SPS). «Olen alati olnud avatud raamat ja ma ei olnud varem valmis midagi ütlema, kuid nüüd olen valmis,» ütles 54-aastane laulja avalduses.

«Olen pikka aega tegelenud oma terviseprobleemidega ja mul on olnud väga raske nende väljakutsetega silmitsi seista... Nüüd teame, et see on SPS, mis on põhjustanud kõik spasmid, mis mul on olnud,» sõnas Dion avalduses.

«Kahjuks mõjutavad spasmid minu igapäevaelu kõiki aspekte: need tekitavad raskusi kõndimisel ja ei lase mul kasutada oma häälepaelu, et laulda nii, nagu ma olen harjunud,» jätkas ta. «Minu kõrval töötab suurepärane arstide meeskond, kes aitab mul paremaks saada, ja mu kallid lapsed, kes on mulle toeks ja annavad mulle lootust. Ma töötan iga päev oma tugimeditsiini terapeudiga, et taastada jõud ja võime uuesti esineda, kuid pean tunnistama, et see on olnud raske võitlus.»

Selle diagnoosi tulemusel on Dion oma 2023. aasta kevadel algava Euroopa turnee edasi lükanud, et «keskenduda oma tervisele». 

«Ma loodan, et olen tervenemise teel. See on minu fookus ja ma teen kõik endast oleneva, et taastuda,» sõnas laulja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles