Kas aasta suurim hitt? «Avatar 2» rühib miljardi dollari suunas (1)

Kultuuritoimetus
Copy
«Avatar: Vee olemus»: sininahalised na’vid ja inimesed sinises avatarikestas peavad nüüd oma kodu ja pere eest võitlema.
«Avatar: Vee olemus»: sininahalised na’vid ja inimesed sinises avatarikestas peavad nüüd oma kodu ja pere eest võitlema. Foto: Filmikaader

Vähem kui kaks nädalat kinodes jooksnud uus ulmefilm «Avatar: Vee olemus» on jõudnud ülemaailmselt kinokassades kokku korjata 890 miljonit dollarit. 2022. aastal enim kassatulu teeninud filmide nimekirjas seisab pikalt oodatud järjelugu hetkel 5. kohal.

«Avatar: Vee olemust» edestavad veel lennumärul «Top Gun: Maverick» ning sauruseseiklus «Jurassic World: Dominion» - kaks suurfilmi, mis tänavu ainsana suutnud ületada miljardi dollari piiri. Kolmandale kohale maandus Marveli koomiksiseiklus «Doktor Strange hullumeelsuse multiversumis», neljandale kohale tõusid kollased käsilased koguperefilmis «Käsilased 2».

On põhjust arvata, et 13 aastat oodatud spektaakel «Avatar: Vee olemus» jõuab aasta lõpuks miljardi dollarini ning hakkab valitsema edetabelit, kuhu ihkab küündida iga Hollywoodi suurfilm. Ameerikas on «Avatar: Vee olemus» teeninud 288 miljonit dollarit. Eestis korjas see ulmemärul avanädalavahetusel 263 000 eurot.

Kriitikute seas on vastuvõtt James Cameroni uuele kolm tundi kestvale filmile olnud pigem positiivne. Loe, mida kirjutas 3D-elamusest kultuuritoimetuse juht Hendrik Alla. Pandora-nimelisel planeedil toimuva filmiseeria kolmas osa jõuab kinoekraanidele 2024. aasta lõpus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles