«Simpsonite» osa lõppes liigutava pühendusega varalahkunud muusikageeniusele

Kultuuritoimetus
Copy
«Simpsonite» osa lõppes armsa pühendusega varalahkunud Chris Ledesmale.
«Simpsonite» osa lõppes armsa pühendusega varalahkunud Chris Ledesmale. Foto: Sarjakaader

Menuka animaseriaali «Simpsonid» muusika kauaaegne monteerija Chris Ledesma lahkus 64-aastaselt, vahendab Variety. Uudis tema surmast avalikustati pühapäeva õhtul pärast «Simpsoneid», kus lõputiitritele järgnes talle mõeldud pühendus.

Ledesma osales seriaali tegemises alates kõige esimesest hooajast, mis jõudis teleekraanidele 1989. aastal. Ta töötas läbi 30 hooaja tervelt 700 episoodi kallal ja lõpetas oma töö «Simpsonites» 2022. aastal. Seega pühendas Ledesma armastatud animaseriaalile ligi poole tervest oma elust.

«Simpsonite» osa lõpus nähtud pühenduses istub Ledesma koos Simpsonite perekonnaga kuulsa diivani peal ning pere lapsed Bart, Maggie ja Lisa mängivad instrumente.

Lisaks «Simpsonitele» leidis Ledesma tööd ka paljude teiste teleseriaalide ja filmide juures. Ta monteeris muusika ka filmile «Robin Hood: Mehed sukkpükstes».

Ledesma avastas muusika hästi noorena. Juba kolmeaastaselt mängis ta klaverit ja võttis trompetitunde. Karjääri jooksul pälvis ta oma töö eest kaks Emmy nominatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles