Uus üritustesari tutvustab ägedat underground-muusikat

Kultuuritoimetus
Copy
Neo_n
Neo_n Foto: Evert Palmets

Uus üritustesari «Glitch, please» tutvustab underground muusikat ja toob esmakordselt Eestisse Soome glitch-breakcore produtsendi Tusk Mite, kes esitleb 20. jaanuaril Kauplus Aasias oma uut albumit «P H ▽ T I S M S». Tegemist on ühe viimase üritusega enne Kauplus Aasia sulgemist ning ainulaadne võimalus näha Tusk Mite ülesastumist Euroopas, enne kui ta Austraaliasse kolib.

Tusk Mite on breakcore-skeene üks olulisemaid ja meisterlikumaid tegijaid. Tal on diagnoositud haruldane neuroloogiline seisund sünesteesia, mis tähendab, et ta näeb ja tunnetab heli visuaalselt värvide ja kujunditena. Seda elamust on tänu erilahendustele kuulajal võimalik ka ise kogeda tema albumi «P H ▽ T I S M S» esitlusel. Tusk Mite on varasemalt avaldanud albumi «Plastic Planet» ning ühisalbumi hyperglitchi teerajaja, Sunnkiga.

Tusk Mite
Tusk Mite Foto: Pressimaterjal

Glitch on elektroonilise muusika eksperimentaalne alamžanr, mis koondab endas rikkis tehnoloogia kõla ja muudab selle enneolematuks kompositsiooniks.

«Mulle meeldib kuidas glitch muusikas kohtuvad kaks vastandit: meloodiline ning helivigadest koosnev kaootiline maailm. Tusk Mite looming illustreerib minu arvates seda ideaalselt, mistõttu on erakordselt meeldiv just Eestis ta viimast Euroopa kontserti võõrustada,» sõnab ürituse korraldaja Karl Korts.

Peol kuuleb lisaks glitchile ka breakcore, drum’n’bassi, junglet, dark ambienti ja hyperpopi, tänu kohalikele artistidele Art imitati¤n, Neo_n, Killing Sinatra, Oudeis ja glitchmees. Üritusel presenteerib oma glitch-videokunsti Stunfisk, kes muudab sellega kõik DJ-setid audiovisuaalseteks teosteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles