Kitarrivirtuoos Jeff Beck suri haigusesse: sõber Johnny Depp püsis haiglas tema kõrval (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Jeff Beck esinemas koos Johnny Deppiga Helsingis.
Jeff Beck esinemas koos Johnny Deppiga Helsingis. Foto: IMAGO/Lehtikuva

10. jaanuaril suri 78-aastaselt kitarrist Jeff Beck, kes 60ndatel kuulus ansamblisse The Yardbirds ning alustas õige pea ka viljakat soolokarjääri. Mullu üllitas ta koos lähedase sõbra Johnny Deppiga albumi «22». Beck suri bakteriaalsesse meningiiti.

Inglismaalt pärit Jeff Becki on sageli nimetatud üheks läbi aegade parimaks ja innovaatilisemaks kitarristiks. Beck pani aluse džässrokile ja aitas oma eksperimentaalse stiiliga panna aluse nii psychedelic rock'ile kui heavy metal'ile. Beck võitis karjääri jooksul kaheksa Grammy auhinda ning ta võeti nii The Yardbirdsi liikmena kui sooloartistina Rock and Roll Hall of Fame'i.

People vahendab, et Beckiga koos musitseerida armastanud näitleja Johnny Depp on kitarristi surma järel täiesti löödud. 59-aastane Depp olevat Becki haiglas külastanud, nagu ka paljud teised rokkstaarid. 

Jeff Becki ja Johnny Deppi kontsert Helsingis.
Jeff Becki ja Johnny Deppi kontsert Helsingis. Foto: IMAGO/Jussi Nukari

«Becki ja Deppi sõprus oli tugev. Nad olid väga lähedased ja said veelgi lähedasemaks, kui kahekesi suvel koos tuuritasid. Becki tervis halvenes kiires tempos,» kirjeldas tandemit anonüümne allikas.

Deppi ja Becki kontserti külastas 2022. aasta suvel Postimehe kultuuritoimetaja Janar Ala, kes toona meenutas: «Minu jaoks on mällusööbinuim Jeff Becki puhul see moment, kus ta Michelangelo Antonioni legendaarses Swinging Londoni elust rääkivas filmis «Blow-Up» (1966) Yardbirdsi koosseisus kitarri vastu võimendit katki peksab. Tegelikult tegi ta režissööri palvel järele Pete Townshendi, kellel oli selline destruktsiooniakt leivanumbriks.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles