NO EI HUVITA ⟩ Kuldgloobuste auhinnagala tõmbas enneolematult vähe televaatajaid

Kultuuritoimetus
Copy
Kuldgloobuse võitjate seas oli seriaalis «Abbott Elementary» säranud Quinta Brunson.
Kuldgloobuse võitjate seas oli seriaalis «Abbott Elementary» säranud Quinta Brunson. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/Scanpix

10. jaanuaril toimunud Kuldgloobuste auhinnagalat vaatas telekanali NBC vahendusel üle-eelmise aastaga võrreldes 26 protsenti vähem inimesi. Alates sellest, kui NBC hakkas Kuldgloobusi 1996. aastal üle kandma, pole auhinnagalat jälginud nii vähe silmapaare.

Kaheksakümnendat korda toimunud Kuldgloobuste jagamist vaatas NBC vahendusel 1,1 miljonit vaatajat. Uhkele sõule oli võimalik kaasa elada ka voogedastusteenuse Peacock vahendusel, kuid selle platvormi vaatajanumbreid pole veel avalikustatud.

2021. aastal, kui Kuldgloobuste jagamisel olid õhtujuhtideks koomikud Tina Fey ja Amy Poehler, vaatas galat NBC vahendusel peaaegu seitse miljonit inimest vanuses 18–49. 

Sarnast langust on kogenud ka teised kuulsad auhinnagalad. Septembris tabas enneolematu vaatajaskonna madalseis ka Emmysid, mis võrreldes 2021. aastaga kogus mullu septembris 25 protsenti vähem vaatajaid.

Aasta parimaid filme ja seriaale tunnustavaid Kuldgloobusi jagatakse alates 1961. aastast Beverly Hiltoni hotellis. Loe siit, kellel õnnestus vähe televaatajaid meelitanud auhinnagalalt uhke kujuga koju minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles