OTSINGUD TULUTUD ⟩ Matkama suundunud kultusnäitleja on nädal aega jäljetult kadunud (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Julian Sands ajaloodraamas «Värvitud lind».
Julian Sands ajaloodraamas «Värvitud lind». Foto: Capital Pictures/Scanpix

Lõuna-Californias lumisele ja ohtlikule Baldy mäele matkama läinud näitleja Julian Sands on jäljetult kadunud. 65-aastane Sands kuulutati kadunuks 13. jaanuaril kell 19.30 õhtul ja pingsad otsingud kestnud juba ligi nädal aega, vahendab The Independent.

Briti näitlejat, keda teatakse kolm Oscarit võitnud romantilisest filmist «Vaatega tuba» ning ämbliku-õudukast «Araknofoobia», mindi nädalavahetusel mäele otsima, kuid matkarajal olid nii kehvad tingimused ja otsingurühmi ähvardas nii suur laviinioht, et otsingud tuli ajutiselt peatada. Kui ilm vähegi lubab, kasutatakse Sandsi leidmiseks ka helikopterit ning droone.

Julian Sands 3 Oscarit võitnud filmis «Vaatega tuba».
Julian Sands 3 Oscarit võitnud filmis «Vaatega tuba». Foto: Capital Pictures / Scanpix

San Bernardino politsei andis teada: «Viimase aja tormid on kaasa toonud hunnikute viisi lund ja jääd, mistõttu ei ole olud matkajatele soodsad. Isegi nendele, kellel on kõvasti kogemust.» Sandsi kadumisest andis teada tema kirjanikust abikaasa Evgenia Citkowitz, otsingutest võtavad osa ka Sandsi kolm last.

Julian Sands on varem rääkinud oma armastusest matkamise ning mägironimise vastu. Aastaid tagasi ütles ta intervjuus, et tema elu rõõmsaim hetk on imelisel külmal hommikul mäetipu lähedale jõudmine.

Viimase kuu jooksul on Baldy mäel läbi viidud 14 päästeoperatsiooni. Kahel juhul ei pääsenud matkajad eluga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles