GALERII ⟩ Apocalyptica tšellovõlurid pakkusid Unibet Arenal vägevat šõud!

Kultuuritoimetus
Copy

Reedel, 20. jaanuaril esinesid Unibet Arenal sümfoonilise metali ansamblid Apocalyptica ja Epica ning progressiiv-metal bänd Wheel. Soome tuntuim sümfoonilise metali ansambel Apocalyptica ning Hollandi sama stiili kooslus Epica ühendasid jõud projektiks  «The Epic Apocalypse Tour» ning andsid eestlastele vägeva šõu. Vaata, kuidas meeleolukas kontsert möödus!

Soome tšello-bändi nimi Apocalyptica on kindlasti rokkmuusika fännidele juba tuttav. Sibeliuse akadeemiast klassikalise hariduse saanud tšellistid alustasid tegevust 1993. aastal ning pälvisid tähelepanu kaverdades Metallicat ja mitmeid teisi raske roki ja metali bände.

Pisut hiljem alustati omaloomingu salvestamisega ning bändi kõla rikastati trummide (sh näiteks mängis nendega Dave Lombardo Slayerist) ja vokalistidega (teiste hulgas Rammsteini Till Lindemann, HIMi Ville Valo, Guano Apesi Sandra Nasič, Slipknoti Corey Taylor, Three Days Grace’i Adam Gontier ja mitmed teised). Nii laiendati oluliselt tšello-rokkmuusika mõistet.

Epica sai alguse 2002. aastal kui kitarrist ja helilooja Mark Jansen lahkus bändist After Forever, et luua uus kooslus ja töötada rohkem klassikalise ja sümfoonilise muusika suunal. Bändi tuumikuks ongi saanud Mark Jansen ning metsosopran Simone Simons – mõlemad värvikad ja mitmekülgsed muusikud.

Progemetali bänd Wheel alustas tegevust 2015. aastal Helsingis. 2019. aastal anti välja debüütalbum «Moving Backwards» ning 2021. aastal teine plaat «Resident Human». Oma muusikas keskendub bänd inimloomuse analüüsimisele – läbiv joon lugudes on inimene kogu tema imelisuses ja koleduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles