Intiimse teatrilavastusega tuleb Eestisse kahele Oscarile kandideerinud tippnäitleja

Kultuuritoimetus
Copy
John Malkovich Bernard-Marie Koltèsi näidendis «Puuvillaväljade üksinduses» Läti Kunstiteatri laval. 
John Malkovich Bernard-Marie Koltèsi näidendis «Puuvillaväljade üksinduses» Läti Kunstiteatri laval. Foto: Māris Morkāns/Läti Kunstiteater

Aprillikuus on võimalik kahel korral näha Alexela kontserdimajas Bernard-Marie Koltèsi näidendit «Puuvillaväljade üksinduses», kus leiab aset teatri- ja kinotähtede John Malkovichi ja Ingeborga Dapkūnaitė intiimne koosmäng.

1989. aastal surnud Bernard-Marie Koltès on kirjutanud üle kahekümne näidendi, nende seas «Läänekallas», «Puuvillaväljade üksinduses» ja «Roberto Zucco». Tema näidendeid on tõlgitud peaaegu neljakümnesse keelde ja need on üle maailma paljude teatrite repertuaaris. Koltèsi näidendeid on Euroopas edukalt lavale toonud Patrice Chéreau, Peter Stein, Krzysztof Warlikowski, Michael Talheimer, Kama Gingrich, Luis Pascual ja teised.

«Puuvillaväljade üksinduses» tõi lavale Vene teatrilavastaja Timofei Kuljabin, kes ütles kommentaariks: «2022. aastal tuleb keelatud, väljaütlemata ja vastupandamatu külgetõmbe teemat ümber mõtestada. Kujutame laval salajast soovi, mis on karistatav ning mida iga ühiskond tunnistab kriminaalseks.»

Loe, mida kirjutas «Puuvillaväljade üksindusest» teatrikriitik Margot Visnap, kes käis näidendit vaatamas 2022. aastal Läti Kunstiteatris.

John Malkovich on edukas filmi- ja teatrinäitleja, kes sai Oscari nominatsiooni osatäitmiste eest filmides «Tulejoonel» ning «Kohad südames». Leedu juurtega Ingeborga Dapkūnaitė on peamiselt osalenud Venemaa filmides. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles