MUUTUSTE TUUL ⟩ Scorpions esitleb suvel Eestis uute sõnadega «Wind of Change'i»

Kultuuritoimetus
Copy
Just sellises vormis oli Scorpions 2023. aastal Berliinis esinedes.
Just sellises vormis oli Scorpions 2023. aastal Berliinis esinedes. Foto: imago/Future Image / Scanpix

Võimsate raskerokihittide ja legendaarsete rokkballaadide suurmeister Scorpions annab maailmaturnee raames 17. juunil kontserdi Tallinna lauluväljakul. Viimati kümme aastat tagasi Eestis esinenud muusikalegend toob kaasa oma siiamaani võimsaima live-produktsiooni ja esitleb muudetud «Wind of Change'i».

Möödunud aastal teatas Scorpionsi laulja Klaus Meine, et bändi hittlaulu «Wind of Change» sõnad on nüüd teistsugused, sest pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse keeldub ta alustamast laulu sõnadega, mis viitavad Moskva jõele ja Gorki pargile. Bänd otsustas mullu märtsis alanud USA ja Euroopa tuuril hoopis laulda: «Nüüd kuula mu südant / See ütleb: Ukraina...»

Ligi 60 aastat maailma muusikalaval tegutsenud Scorpions on ajastu üks suurmaid sümboleid. Oma teel on ansambel jätnud tugeva jälje heavy metal'i, hard rock'i, glam metal'i ja soft rock'i stiilidesse. Scorpions on nii muusika kui stiiliga olnud inspiratsiooniks paljudele tänapäeva rokkstaaridele.

Suurhittide pikk nimekiri, suurejoonelised maailmatuurid ja aastakümneid väldanud edukas stuudiotöö on Scorpionsist teinud generatsioone ühendava bändi, kes järjest rohkem kõnetab just nooremaid muusikafänne.

Scorpions on alates 1972. aasta «Lonesome Crow» esikalbumist kuni selleaastase Rock Believerini loonud 19 albumit, mis on müünud ligi 120 miljonit koopiat, olles müügitulult üks enimteeniv rokkartist.

Tallinnas, 29.06.1998 Scorpions kontsert Tallinnas lauluväljakul. 
Tallinnas, 29.06.1998 Scorpions kontsert Tallinnas lauluväljakul. Foto: Peeter Sirge

Bändi suurim kommertshitt «Wind of Change» 1990. aasta plaadilt «Crazy World» on üle 14 miljoni singli müügitulemusega maailma üks enimmüüdud laule. Koos «Still Loving You», «Send Me an Angeli» ja «Rock You Like a Hurricane'iga» on need muusikamaailma üldtunnustatud hümnid ja ajastu tippnäited.

Scorpionsi lõi Saksamaal 1965. aastal kitarrist Rudolf Schenker. Mõne aasta pärast ühines bändiga Klaus Meine, kes andis oma kordumatu häälega just selle vajaliku vokaali, mis nii äratuntavalt bändi lauludes kõlab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles