Klubis Tapper esineb täna Saksamaa folkmuusika lipulaev!

Kultuuritoimetus
Copy
Faun
Faun Foto: Iseris.Art

Täna õhtul esineb klubis Tapper üks Saksamaa kõige tuntumaid folgi bände FAUN, kelle muusika on ainulaadne segu iidsetest ja moodsatest helidest. Omanäolisele kõlapildile ei jää alla ka lüürika: laule esitatakse nii saksa, vanaislandi kui ladina keeles. Õhtu avab soojendusesineja Itaalia rahvamuusika duo Emian.

Bänd on väga elevil selle üle, et nad esinevad esmakordselt Eestis. «FAUN on meie jaoks palju enamat kui ainult muusika – meie eesmärk on vanad paganlikud müüdid taas ellu äratada ning seetõttu oleme eriti rõõmsad, et saame esineda Eestis, kus on nii tugevad paganlikud traditsioonid,» ütles bändi vokalist ja multi-instrumentalist Oliver Satyr.

FAUN on tuntud oma võluva seguga paganlikust folgist, darkwave'ist ja keskaegsest muusikast. Bänd sai alguse 1998. aastal ning on avaldanud 11 stuudioalbumit, millega on jõudnud ka Saksamaa edetabelite tippu. Neid on nomineeritud 3 korda Saksamaa suurimale muusikaauhinnale Echo, saavutanud plaatina staatuse albumiga «Von den Elben», kuldse staatuse albumiga «Luna» ja andnud üle terve maailma ligi 1000 kontserti.

Lisaks tuuritasid nad 2018. aastal Brasiilias koos Eesti pagan-folk-metal'i hiidudega Metsatöll, kelle liikmed ootavad bändiga taaskohtumist. «Tegemist on väga lahedate inimeste ja suurepäraste muusikutega, nii et tasub tulla kontserdile,» kommenteeris Metsatöllu trummar Tõnis Noevere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles