Vastuoluline koomik saab tähe maadlejate kuulsuste alleel

Kultuuritoimetus
Copy
Koomik Andy Kaufman 1982. aastal New Yorgis kaelatoega.
Koomik Andy Kaufman 1982. aastal New Yorgis kaelatoega. Foto: AP / Scanpix

Vastuoluline koomik Andy Kaufman saab 2023. aastal WWE kuulsuste alleel oma tähe, vahendab Variety. Lisaks Kaufmanile saavad sel aastal WWE kuulsuste alleel oma tähe Rey Mysterio ja The Great Muta.

Andy Kaufman on enim tuntud oma rollide poolest laval ja teleekraanil, millest kuulsaim oli peaosa hittkomöödiaseriaalis «Taxi», kus Kaufman kehastas aastatel 1978–1983 peaosalist Latka Gravasi. 

Kaufman põhjustas professionaalse maadluse maailmas furoori, kui kuulutas end sugudevahelise maadluse maailmameistriks, pakkudes 1000 dollarit igale naisele, kes oli valmis temaga maadlema ja teda ka võitma. See tõi kaasa WWE kolleegide, peamiselt Jerry «The King» Lawleri pahameele.

Professionaalse naljamehena veenis Kaufman publikut pikka aega, et nad on Lawleriga vihavaenlased. Kaufman läks suisa nii kaugele, et väitis, et Lawler murdis ta kaela ning ilmus seetõttu publiku ette kaelatoega. 1982. aastal, kui Kaufman ja Lawler olid koos kutsutud David Lettermani saatesse «Late Night with David Letterman», vahetasid nad teravaid solvanguid ning asi läks nii kaugele, et Lawler lõi Kaufmani.

Lisaks tööle teles tuuritas Kaufman ka püstijalakoomikuna komöödiaklubides ning lõi kaasa «Saturday Night Live» esimeses hooajas. Kaufmani elust ja karjäärist avaldati 1999. aastal ka film «Man On The Moon», kus Kaufmani kehastas Jim Carrey. Kurikuulsas David Lettermani saate episoodis kehastasid nii Lawler kui ka Letterman iseennast.

Kaufman suri 1984. aastal kopsuvähki.

WWE ehk World Wrestling Entertainment, Inc. on Ameerika professionaalset maadlust edendav ettevõte, mis pakub meelelahutuslikku maadlusprogrammi. WWE kuuluste allee loodi 1993. aastal ning sinna on aastate jooksul nimetatud 234 maadlejat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles