Hiinas keelati «Karupoeg Puhhi» õudusfilm: kas mõrvarlik Puhh meenutab liialt president Xi Jinpingi?

Kultuuritoimetus
Copy
Sarimõrvar Puhh uues madalaeelarvelises rapperis «Karupoeg Puhh: Veri ja mesi».
Sarimõrvar Puhh uues madalaeelarvelises rapperis «Karupoeg Puhh: Veri ja mesi». Foto: Filmikaader

Aasta alguse poole ilmus uudis, et tänu «Karupoeg Puhhi» autoriõiguste kadumisele kasutati head võimalust kohe ära ning tehti kuulsa südamliku lasteloo põhjal amatöörlik õudusfilm «Karupoeg Puhh: Veri ja mesi», kus Puhh ja tema sõbrad noori rapivad. Verisele ja võrdlemisi naeruväärsele uustöötlusele on pidurid peale pandud Hiinas, kus viimasel hetkel jäid ära selle filmi linastused. Eestis jookseb õudukas 31. märtsist.

Levitaja VII Pillars Entertainment andis seansside ärajäämisest oma Facebooki lehel. Levitaja kuulutas «suure kahetsusega», et film pidi 23. märtsil Hiinas kinodesse tulema, aga filmi tabas ootamatu tühistamine.

Sellele ei antud kindlat põhjust, kuid Hiina tsensoreid võis pingesse ajada tõsiasi, et lastekirjanik A.A. Milne'i loodud Puhhil on Hiina riigipea Xi Jinpingiga liiga sarnane nägu. Xi Jinpingi hakati Puhhiga võrdlema juba kümme aastat tagasi, kui Xi Jinping kohtus Ühendriikides toonase USA presidendi Barack Obamaga ning veebis hakati riigipäid võrdlema Puhhi ja Tiigriga.

Võrdle ise, kas on ka uue õudusfilmi «Karupoeg Puhh: Veri ja mesi» Puhh sarnane Hiina presidendiga!

Hiina riigipea Xi Jinping.
Hiina riigipea Xi Jinping. Foto: Wikimedia Commons / Officia do Palácio do Planalto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles