«Täielik jama!» Sex Pistolsi bassikitarrist kirub punkbändist tehtud telesarja

Kultuuritoimetus
Copy
Sex Pistolsi loomist kujutav telesari «Pistol» on jäänud laiema tähelepanuta ning saanud kriitikat ka bändi liikmetelt.
Sex Pistolsi loomist kujutav telesari «Pistol» on jäänud laiema tähelepanuta ning saanud kriitikat ka bändi liikmetelt. Foto: Sarjakaader / Hulu

Eelmise aasta mais ilmus voogedastusteenusesse Disney+ legendaarsest punkbändist Sex Pistols rääkiv teleseriaal «Pistol», mille lavastajaks on draamadega «Trainspotting» ja «127 tundi» tuntust kogunud Danny Boyle. Punkbändi algusaegu meenutavat teleseriaali teeb maha aga bändi basskitarrist Glen Matlock, kes nimetab sarja tõeliseks pettumuseks.

Ehkki «Pistol» lähtub Sex Pistolsi kitarristi Steve Jonesi memuaaril «Üksildane poiss», eirab teleseriaal Matlocki sõnul olulisi reaalseid sündmusi. The Metal Voice'ile antud intervjuus selgitas Matlock: «Ma olin väga pettunud, eriti kuna mul oli Danny Boyle'iga sarja teemal mitu kohtumist. Mind ei kurvasta, et see sari välja tuli. Ma pidasin oluliseks, et see ära tehakse, sest selle aluseks oli Steve'i lugu ja nägemus. Ja ta oli mees, kes meie bändi asutas. Mitte John Lydon, vaid Steve. John oli viimane inimene, kes bändi lisandus. Aga see, kuidas sari kujutab mind ja minu bändist lahkumist... Oeh, ma ise läksin bändist ära, mind ei visatud välja. See osa sarjast, kus Steve mind bändist välja viskab, on lihtsalt täielik jama.»

Glen Matlock ja Steve Jones telesarja pidulikul esilinastusel Los Angeleses.
Glen Matlock ja Steve Jones telesarja pidulikul esilinastusel Los Angeleses. Foto: MPIFS/Capital Pictures/Scanpix

Matlocki sõnul oleks võinud sari natukegi tõepärasem olla. «Päriselt juhtus kõik hulga tooremalt. Kui sari oli välja tulnud ja ma olin seda esilinastusel näinud, kohtusin ma Los Angeleses uuesti Danny Boyle'iga. Ta küsis mu käest, kuidas mul läheb. Ütlesin talle, et ta on m**n. Nii et ta teab hästi, mis minu seisukoht on.» Matlocki sõnul Danny Boyle lihtsalt ignoreeris tema nõuandeid ja seega tunneb ta end kõrvale jäetuna.

Matlock lisas, et käis sarja privaatsel linastusel vaatamas koos poja Louisiga, mistõttu valmistas sari talle erilist piinlikkust. Eelmisel aastal kritiseeris sarja ja Sex Pistolsi John Lydon, kes kostis lausa, et seriaal käib vastu kõigele, mille nimel bänd ükskord seisis. 

«Pistolis» kehastab Johnny Rottenit näitleja Anson Boon. Sid Viciousina astub üles Louis Partridge, Steve Jonesina Toby Wallace, Paul Cookina Jacob Slater ning Glen Matlockina Christian Lees. Ühtlasi kuulub näitlejaskonda tuntud Maisie Williams. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles