Veiko Tubin: EFTA gala algab uskumatu tantsunumbriga!

Kultuuritoimetus
Copy
Tänavusel EFTA auhinnagalal astub teiste seas üles armastatud Liis Lemsalu.
Tänavusel EFTA auhinnagalal astub teiste seas üles armastatud Liis Lemsalu. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Juba homme toimub Eesti filmi- ja teleauhindade gala EFTA 2023, kus autasustatakse parimaid kodumaised tele- ja filmitegijaid. Selleaastasele galale annavad oma näo uued õhtujuhid Saara Pius ja Franz Malmsten. Lisaks astuvad üles artistid Liis Lemsalu x reket x kohver ning NÖEP. EFTA 2023 gala lavastajaks on Veiko Tubin. Vaata siit ka järele, kes tänavu nominentide seas on!

Kesksel kohal asuvad galal tänavu ikkagi Eesti film ning televisioon. «Oleme ammutanud teemasid mõlemast vallast ning samuti on laval parimad Eesti muusikud, kes pakuvad üllatuslikke vahenumbreid,» ütleb lavastaja Veiko Tubin. «Saara ja Franz toovad kaasa oma kogemuse televisioonis ning filmis. Nad on osalenud mitmetes Eesti filmides ja seriaalides näitlejana ning Franz õpib praegu Balti filmi- ja meediakooli 3. kursusel režissööriks. Õhtujuhid ongi iga-aastase gala hing ning nägu,» avab gala telgitaguseid sõu lavastaja. «Varem pole ka ühelgi EFTA galal olnud kahte õhtujuhti, seega on kogu ülekandel uus ja põnev dünaamika.»

EFTA auhinnasõu lavastaja Veiko Tubin.
EFTA auhinnasõu lavastaja Veiko Tubin. Foto: Pressifoto

Veiko sõnul võtavad sellise mastaapse gala ettevalmistused aega mitu kuud. «Loovmeeskonnas tuleb detailideni läbi arutada kõik teemad, alates publikule huvi pakkuvatest vahenumbritest kuni õhtujuhtide valikuni välja. Suure kolmetunnise otsesaate puhul on väga palju aspekte, mis peavad õigesti jooksma, seega on ettevalmistusaeg olnud pikk,» ütleb ta.

Kõige erilisemaid asju Veiko praegu reeta ei tahaks, sest midagi peab televaatajale ka üllatuseks jääma, aga kindel on see, et parimad filmi- ning teletegijad saavad pärjatud. «See on juba omaette eriline asi, et me hindame väikeses Eesti riigis oma kultuuritegijaid kõrgelt. Eriline saab ka olema gala avanumber, kus nii laulu kui tantsuga astuvad üles meie õhtujuhid. Mis seal täpsemalt saama hakkab, näeb juba saatest.»

Liis Lemsalu x reketi x kohvri singli «PAUS» esimese tele-live'i kõrval astub tänavu galal üles ka Andres Kõpper ehk NOËP ning üllatusi jagub õhtusse veel. Uuenenduskuuri on läbi teinud ka auhinnad ning publik näeb esmakordselt 3D-prinditud EFTA auhindu.

Eesti filmi- ja teleauhinnad 2023 peakorraldaja on Eesti Filmi Instituut. Gala korraldamist toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvusringhääling, Elisa Eesti AS, Telia Eesti AS ja Kalev. Koostööpartnerid on OÜ Duo Media Networks, All Media Eesti AS, Telia Inspira ja Elisa Huub, Liviko, ID Production, RGB Baltic ja Apollo kino. Pidulikust galast toodab ülekande ERR.

EFTAde üekannet saab näha ETV vahendusel juba reedel 14. aprillil algusega kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles