Salamõtted saavad avalikuks: Amy Winehouse'i päevikust valmib raamat

Kultuuritoimetus
Copy
Amy Winehouse esinemas 2008. aastal Londonis, kõigest kolm aastat enne surma
Amy Winehouse esinemas 2008. aastal Londonis, kõigest kolm aastat enne surma Foto: REUTERS/Alessia Pierdomenico/File Photo

Varalahkunud laulja Amy Winehouse'i perekonna heakskiidul pannakse sissekanded Winehouse'i isiklikust päevikust, aga ka fotod ning käsitsi kirjutatud laulusõnad raamatusse. See raamat ilmub suvel, täpsemini kaks nädalat enne päeva, kui Winehouse oleks saanud 40-aastaseks, vahendab The Guardian.

Raamat, mis kannab pealkirja «Amy Winehouse: Tema enda sõnadega» läheb trükki augustis ja jõuab poelettidele 31. augustil. Kirjastaja on HarperCollins.

Winehouse'i vanemad Mitch ja Janis Winehouse, kes kirjutasid raamatule ka eessõna, ütlesid: «See imeilus kollektsioon Amy märkmeid ja mõtteid näitab temast täiesti uut külge: lõbusat ja nutikat. Me tahtsime seda jagada Amy fännidega, et nemadki saaksid tema isikust rõõmu tunda. Tema enda sõnadega.»

Traagiline elusaatus

Amy Winehouse suri kõigest 27-aastaselt üledoosi. See juhtus 2011. aastal, kui Winehouse maadles avaliku tähelepanuga kaasnevate pingetega ning langes üha sügavamale alkoholismi, kuni tagasiteed andeka lauljatari jaoks enam polnud.

Amy Winehouse ja tema isa Mitch, kes avas pärast tütre surma heategevusfondi
Amy Winehouse ja tema isa Mitch, kes avas pärast tütre surma heategevusfondi Foto: PA Wire / Press Association Images / Scanpix

«Et inimesed saaksid aru, milline Amy Winehouse oleks võinud olla oma 40. sünnipäeval, aitab see isiklik ja paljastav raamat tema tunnete ning mõtete kaudu mõista, milline oli suurelt unistanud ja sügavalt hoolinud muusiku süda,» ütles Lisa Sharkey kirjastusest HarperCollins. «Me ei saaks olla uhkemad, et võime avalikustada midagi nii isiklikku ja oleme tänulikud tema vanematele Janisele ja Mitchile, et nad jagasid meile oma tütart selle ilusa raamatuga.»

Tulud heategevuseks

Kõik raamatu tulud annetatakse Amy Winehouse'i fondile, kuhu tehakse ka minimaalselt 70 000 naela suurune annetus. Mitch Winehouse'i loodud heategevusfond aitab haavatavatel või õnnetu elusaatusega noortel inimestel leida tuge ja taastusravile pääseda.

Pärast tütre surma avaldas Mitch Winehouse memuaari lahkunud Amy eluloost. Ka see raamat «Amy, mu tütar» sisaldas sissekandeid Amy isiklikust päevikust ja fotosid perekonnaalbumist.

Praegu tehakse Winehouse'i traagilisest elust ka filmi, mille lavastaja on Sam Taylor-Johnson. Paraku on võtteplatsilt lekkinud paparatsofotod tõmmanud palju negatiivset tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles