INTERVJUU ⟩ Eros Ramazzotti: «Ausalt, ma ei jõua ära oodata, et saaksin oma Eesti fänne taas näha!»

Maailmastaar annab täna kontserdi Tallinnas
9.mail annab itaalia supertäht Eros Ramazzotti maailmaturnee «Battito Infinito» raames ainsa kontserdi Tallinnas. FOTO: Mario Botta, Giancarlo De Luca Foto: Mario Botta, Giancarlo De Luca
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
  • Eros Ramazzotti annab suurejoonelise kontserti Tallinnas 9. mail.
  • «Armastusel ei ole piire,» usub Eros Ramazzotti.
  • Edu valemit mul taskus ei ole, aga tean - jää alati endaks!

Eros Ramazzotti tagasihoidlikkus on pea sama suur legend nagu tema muusika. Sel teisipäeval annab maailmatäht kontserdi Tallinnas, kuid keeldus kõigist teistest intervjuudest ja nõustus suhtlema ainult Postimehega.

Eros Ramazzotti pühendaks kogu energia vaid muusika loomisele ja lavale. Kui saaks, hiiliks ta kuulsusega kaasas käivast glamuurist kõrvale. «Mulle meeldib väga kõigest ja kõigist eemalduda,» tunnistab ta siiralt. «Kuid laval olles ma naudin seda, et saan kõigiga energiat ja emotsioone vahetada!»

Eros Ramazzotti muusikaline tähelend on üks hingeraputavatest edulugudest. Ülimalt tagasihoidlik poiss sündis vaeses peres, kus polnud isegi mitte ühtegi raamatut. Seitsmeaastaselt õppis ta kitarri mängima ja põgenes täielikult muusikasse. Edasine on ajalugu. Kreeka armastusejumala Erose järgi nime saanud mees pühendas kogu elu muusika kaudu armastuste jagamisele ning temast sai üks tuntumaid itaaliakeelseid artiste üle maailma.

Loe ka: INTERVJUU STAARIGA | Depeche Mode tuleb Eestisse: «Pea meeles, sa pead surema. Seega ela täiega!»

Eros Ramazzotti. FOTO:
Eros Ramazzotti. FOTO: Foto: Maki Galimberti

Eros Ramazzotti maailmaturnee «Battito Infinito»

9. mail 2023 annab maailmastaar Eros Ramazzotti Tallinnas ainsa kontserdi.

Turneega kaasneb samanimelise uue albumi ilmumine, esitusele tulevad ka maailmakuulsad hitid kullafondist, nagu «Dove c’è musica», «Più bella cosa», «Cose della vita» jpt.

Kontsert toimub Tondiraba jäähallis. Uksed avatakse 18.30, kontsert algab umbes kell 20, piletid Piletilevist.

Kontsert on vanusepiiranguta. Turnee ja samanimelise hittloo pealkiri on tõlgitav mitmeti, tähendades nii igavest lööki, lahingut kui rütmi. Varjamatu alltekst on anda muusika kaudu panus rahu ja inimlikkuse taastamisse tänases pöörases maailmas.

Eros Ramazzotti ei tule Eestisse esimest korda, ta andis siin kontserdi ka 22 aastat tagasi. Vahepeal üks katse artisti lavale tuua küll ebaõnnestus, aga seda suurem on taaskohtumisrõõm. Ramazzotti unikaalsed meloodiad ja hingelised sõnad koos meeldejääva tämbriga on teinud temast ühe suurima meistri romantiliste armastuslaulude maailmas.

Kuid tundlik loovhing elab sügavalt läbi ka maailmas toimuvat traagikat. Tema uue plaadi singel «Ama» («Armasta») on hümn armastusele ja vabadusele. Vabas tõlkes räägib see lugu: «Ärge mõelge kui orjad, tehke oma otsused ise ja kuulake sisetunnet ja südame häält. Armastust ei saa vangistada ega peatada...»

Eros Ramazzotti shows võimendab iga lugu eraldi komponeeritud vitaalne valgusshow.
Eros Ramazzotti shows võimendab iga lugu eraldi komponeeritud vitaalne valgusshow. Foto: Bsa Studio

Mida soovite kogeda Eesti reisiga seoses?

Tean, et tegemist on kultuuririkka riigiga. Samuti on teil Eestis imeline loodus ja põnevad maastikud. Tegelikult loodan väga, et kontsertide vahel jääb mul piisavalt aega Tallinna külastamiseks.

Mida ootate Eesti publikult lava ees?

Mul oli võimalus esineda Tallinnas 2001. aastal – see oli üle 20 aasta tagasi – oma «Stile Libero» maailmaturnee ajal ja mäletan seda kohtumist. Inimesed laulsid minuga koos. See oli hull show! Ausalt, ma ei jõua ära oodata, et saaksin pärast kogu seda pikka aega oma Eesti fänne taas näha ning kõigiga energiat ja emotsioone vahetada! Ootan teid teisipäeval, 9. mail Tallinnas Tondiraba jäähallis koos laulma ja tantsima. Garanteerin, et meil on koos lõbus!

Eros Ramazzotti loob meloodiad kitarri sõrmitsedes ning saadab end ise ka esinedes. FOTO:
Eros Ramazzotti loob meloodiad kitarri sõrmitsedes ning saadab end ise ka esinedes. FOTO: Foto: Bsa Studio

Mis teile muusikas ja muusikuna kõige rohkem meeldib?

Armastan muusikat, sest see on universaalne: muusikat saab teha igaüks, ka kõige lihtsama pilliga. Samuti saab igaüks seda nautida ja sellest osa saada, olgu raadiost mõnda lugu kuulates või kontserdile tulles.

Olen aru saanud, et muusika keel on samuti universaalne: iga kord, kui ma lavale lähen, on ainulaadne emotsioon näha eri kultuuridest pärit inimesi, kes ei pruugi üldse itaalia keelt rääkida, aga nad laulavad mu laule täiel rinnal kaasa. Meid ühendab sel hetkel muusika. See toob iga kord nii palju ehedat energiat ja põnevust, minule ka!

Vaata rahuvsvahelist hitti «Più Bella Cosa»

Kas kaalusite ka muid karjäärivõimalusi ja millised need võisid olla?

Täiesti siiralt, ma ei ole iial isegi kaalunud mingit muud karjääri väljaspool seda maailma, kus tegutsen täna. Lapsest saati on mu unistus olnud elada muusikast ja olen selle unistuse elluviimise nimel kõvasti tööd teinud. Ehk oleks mul võinud olla ka teine ​​elukutse, aga olen kindel, et muusika oleks ühel või teisel moel olnud osa minu igapäevaelust.

Kuidas loote muusikat ja leiate ideid, kuidas see protsess kulgeb?

Ma võin leida inspiratsiooni nii paljudest oma igapäevaelu aspektidest või minu lähedaste elust. Näiteks loos «Battito Infinito» käsitlesin armastuse erinevaid tahke: laulsin tundest, mis on nii suur ja mitmekesine, et seda ei saa taandada paari armastuseks, kuid seal on ka isa armastus ja iseenda vastu. Seal on lapsed, aga ka kiindumus, mis jääb ellu isegi siis, kui kaks inimest enam koos ei ole. Armastusel ei ole piire!

Ja selge, et minu enda armastused mängivad loomingus samuti väga olulist rolli: näiteks sellel viimasel albumil tahtsin anda oma pojale muusikalise sõnumi. Temale mõeldes kirjtuasin laulu «Magia» ja see tuli täiesti ise, peaaegu loomulikult.

Mis võiks olla teie muusika ülemaailmse edu saladus?

Edu valem mul taskus ei ole, aga tean seda, et kõigi nende aastate jooksul on kindlasti palju ära tasunud üks otsus, mille algusest peale tegin - olla alati mina ise. Olen püüdnud muusikat teha täiesti siiralt, teha kõike nii nagu ma ise tunnen. Tundsin, et tahaksin end loomingus väljendada täiesti kompromisse tegemata. Olen alati kirega, südamega ja hingega oma muusika sees olnug ning minu meelest inimesed lihtsalt saavad sellest aru. Tunnetavad ära.

Millised on muusikuelu tipphetked?

Paljudest hetkedest, mis panid mind mõistma, et olen saavutanud rahvusvahelisel tasandil midagi väga olulist, tuleb esimesena meelde see, kui Tina Turner otsis ise mind üles ja tegi ettepaneku koostööd teha. See võttis ikka sõnatuks! Ma ei suutnud uskuda, et tema, muusikamaailma «püha koletis», tahtis minuga duetti laulda!

Vaata lugu Tina Turneriga «Cose Della Vita»

Eros Ramazzotti FOTO:
Eros Ramazzotti FOTO: Foto: Maki Galimberti

Millised teie hittidest on teie enda lemmiklaulud ja miks?

Ma ei suuda kõigi oma loodud lugude vahel valida! Igaüks neist on omamoodi eriline, esindab olulist hetke või etappi minu elust ja sellel on koht minu südames. Küll aga võin öelda, et minu lemmiklugu «Battito Infinitolt» – see on minu uusim plaat – on just seesama laul, mis annab albumile pealkirja. See on lugu, mida olin mõelnud teha juba pikka aega. See tuli nii võimas, et ehitasin kogu albumi üles selle ümber. Meil tuli idee kaasata selle loo teostusse ka mu tütar Aurora, kuulake hoolega – selles laulus on kuulda ka tema häält.

Eros Ramazzotti FOTO:
Eros Ramazzotti FOTO: Foto: Maki Galimberti

Kuidas iseloomustate ennast inimesena, milline olete väljaspool lava?

Kui ma ei ole ringreisil, siis meeldib mulle väga kõigest ja kõigist eemalduda. Armastan aega veeta oma hobustega ratsutades, looduses sukeldudes. Hindan väga ka kvaliteetaega oma perega, kuna liiga sageli hoiavad kohustused ja ringreisid mind lähedastest eemal.

suurejooneline kontsert USAs. FOTO:
suurejooneline kontsert USAs. FOTO: Foto: Bsa Studio
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles